У Полтаві збільшили фінансування на програму "Полтавський спротив"

У Полтаві збільшили фінансування на програму "Полтавський спротив"

У Полтаві збільшили фінансування на програму "Полтавський спротив"
. Фото: Суспільне Полтава

У Полтавській міській раді затвердили зміни до програми "Полтавський спротив". Таке рішення ухвалили 29 березня під час сесії. "За" проголосували 38 із 39 присутніх депутатів. Про це повідомила кореспондентка Суспільного.

Це рішення, зокрема, дозволяє збільшити фінансування на потреби військових, а також провести закупівлі. На скільки саме збільшили, секретар міської ради Андрій Карпов не повідомив. Це, за його словами, інформація, яку не можна озвучувати.

"У цьому рішенні є два аспекти. Перший – це субвенція військовим частинам. Це ми вносимо зміни до програми – збільшуємо її. Ми раніше виділили, в програму записали 150 мільйонів, а зараз ми її ще збільшили. Ми ці гроші зможемо перерахувати, тільки коли розподілимо бюджет – залишки минулого року", – розповів секретар Полтавської міської ради Андрій Карпов.

У Полтаві збільшили фінансування на програму "Полтавський спротив"
Депутати Полтавської міської ради під час сесії 29 березня. Фото: Суспільне Полтава

Питання про затвердження програми "Полтавський спротив" – одне з близько 90, які виносили на попередні два засідання сесії. Тоді не було кворуму через відсутність депутатів від фракцій "Слуга народу", "Рідне місто" та "Свобода".

"Я сьогодні (29 березня ред.), щоб відкинути нарешті ці всі маніпуляції: таке питання, не таке, в кінці, на початку стоїть – я сьогодні його виніс окремо. Той порядок денний – буде окрема сесія. Я за законом зобов’язаний зібрати, я її зберу, коли розберемось, будуть готові проєкти (проєкти рішень – ред.), які вони подали. Їх теж треба розглянути по закону на комісіях", – додав секретар Полтавської міської ради Андрій Карпов.

Це питання одне із трьох, які ініціювала опозиція на сесію 29 березня. Інші стосувалися змін у складі виконавчого комітету та звільнення деяких посадовців.

"У порядку денному було не одне питання, а три. Два інші питання не менш важливі, пан Андрій (Карпов – ред.) викреслив. Ми готові ходити на всі сесії, які будуть стосуватися наших військових. Але не з "пакетами" (в одному проєкті рішень може бути велика кількість питань – ред.). Не 90-м питанням мають стояти військові, там де сесія з 91 питання – на останньому місці – а першим. Або єдиним", – сказав депутат Полтавської міськради від фракції "Слуга народу" Юрій Бражник.

Що відомо

  • 2 березня 2023-го року голові Полтавської громади Олександрові Мамаю призначили п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік. Це у справі щодо працевлаштування до комунального підприємства його домогосподарок. Протягом року Мамай не може займати посаду голови громади. Нині його обов’язки виконує секретар міської ради Андрій Карпов – представник від "Європейської солідарності".

Читайте також

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram| Twitter | YouTube | Facebook

На початок