У Кропивницькому родичі вбитої Діани Хріненко протестували проти затягування розгляду справи

У Кропивницькому родичі вбитої Діани Хріненко протестували проти затягування розгляду справи

У Кропивницькому родичі вбитої Діани Хріненко протестували проти затягування розгляду справи
.

Родичі вбитої школярки Діани Хріненко влаштували акцію біля будівлі Кіровського райсуду в Кропивницькому. Вони прийшли на засідання в справі про вбивство та зґвалтування 16-річної дівчини. Слухання справи перенесли на місяць через те, що не з’явився присяжний суддя.

За півгодини до початку судового засідання до будівлі суду прийшла мати Діани Хріненко. Вона була з портретом доньки. "Це довготривалий процес, в будь-якому разі це буде дуже довго, – каже Олена Хріненко, – то відпустки, то карантин, то ще щось. Нам, як родичам, це все дуже важко і боляче".

Четверо родичів загиблої тримали плакат з написом "Вимагаємо пожиттєве вбивці». "Буду приїжджати, поки не доб’ємося справедливості", – говорить тітка загиблої школярки Наталія Віхрова.

На судове засідання знімальну групу не пустили через карантин. Дозволили залишити в залі суду камеру.

Адвокат підозрюванного Олександр Урсаленко каже, очікував, що суд перенесуть. "Це вже не вперше, я вже казав, що так і буде. То не буде присяжного, то ще щось".

Підозрюваний Микола Середніцький каже – дівчину не вбивав. Чому підозрюють його, відповів так: "Тому, що треба, щоб хтось був".

Після півгодинного засідання Олена Хріненко говорить, що минуле засідання відмінили через нез’яву присяжного. "Не прийшов ще минулий раз, і цей раз один з присяжних, який головний. Для них це легко, а для нас це тяжко".

Миколу Середніцького звинувачують у декількох злочинах, одне з яких зловмисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням, – говорить прокурор Микола Вдовиченко. "Санкція статті, у випадку доведення вини, передбачає можливість призначення покарання від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі".

Засідання перенесли на 20 липня.

Що відомо

  • Діана Хріненко зникла позаминулого року 24 серпня. Вона пішла на святкування Дня Незалежності, додому не повеpнулася. Пошуки школярки тривали півроку. Торік у березні за 12 кілометрів від Суботців знайшли рештки тіла людини та фрагменти одягу. Те, що вони належать Діані, підтвердили три експертизи.
  • Підозрюваного у вбивстві дівчини затримали у серпні у Польщі. Це 28-річний житель сусіднього села Новотрепівка.
  • 15 травня обрали склад суду присяжних, який судитиме підозрюваного у вбивстві та зґвалтуванні 16-річної школярки Діани Хріненко.
На початок