Приміські й міжміські перевезення на Рівненщині поки не відновлюють — ОДА

Приміські й міжміські перевезення на Рівненщині поки не відновлюють — ОДА

Приміські й міжміські перевезення на Рівненщині поки не відновлюють — ОДА
. Суспільне

У Рівненській ОДА станом на понеділок, 22 червня не прийняли рішення про відновлення приміських і міжміських перевезень. Як повідомляє пресслужба адміністрації, це – через високий рівень захворюваності.

Рівно тиждень тому, у понеділок, 15 червня під обласною адміністрацією перевізники влаштували акцію із вимогою до влади дозволити їм працювати хоча б з дотриманням карантинних обмежень по кількості пасажирів. Участь взяло понад сотня підприємців та водіїв, на парковку під адмінбудівлю пригнали майже 70 автобусів.

Фрагменти перемовин представників ОДА, медицини із перевізниками.

Представники ОДА зазначили, що розуміють складний фінансовий стан галузі і на засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки прийняли звернення до уряду з проханням розглянути можливість відновлення сполучення між Рівним та районами в так званому "особливому режимі", аби кількість пасажирів автобуса була не більшою він 50% посадкових місць.

Як повідомив 22 червня заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, питання щодо відновлення приміських та міжміських перевезень поки залишається відкритим.

"Показники інцидентності в області досить високі. Впродовж трьох днів будемо моніторити ситуацію і остаточне рішення приймемо не раніше четверга", – коментує Ігор Тимошенко.

У коментарі Суспільному, коментуючи цю інформацію, президент ГО "Союз перевізників України" Валентин Демчук сказав, що в рейси водії готові були виходити з вівторка, 23 червня. Те, що їм не дозволили цього зробити – сприйняв негативно і планує додатково розмовляти про це із членами комісії, яка приймає рішення.

"Є постанова Кабінету Міністрів, її потрібно виконувати. Написано, що відновлюються перевезення, в якому режимі. Яка комісія, при чому тут комісія? Вона має діяти в межах законодавства. Додатком додати, що на період карантину дотримання протиепідеміологічних заходів і так далі", – каже Валентин Демчук.

Що відомо

  • З Рівненщини у рамках поступового відновлення міжобласного сполучення курсують автобуси на 15 маршрутах. Міжобласне сполучення в Україні частково відновили після послаблення карантину з 2 червня. Рівненщини ці послаблення не стосуються, а організатором окремих перевезень на міжобласних автобусних маршрутах є Міністерство інфраструктури України.
  • У Рівному з понеділка, 22 червня, рішенням комісії дозволили повернутись на маршрути усім автобусам, які курсують як громадський транспорт. Таким чином до 80-ти маршруток, які курсували як спецрейси раніше, додалось іще дві сотні. Так міська влада відреагувала на заклик уряду випустити якомога більше транспорту, щоб зменшити наплив пасажирів.
  • Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та мер Рівного Володимир Хомко 22 червня скликали спільний спецбрифінг. Це сталось уперше з часу пандемії. Обидва висловили побоювання, що якщо люди не усвідомлять серйозності ситуації – впоратись із наслідками буде складно. А очільник обласного центру закликав рівнян не піддаватись на маніпуляції в соцмережах про те, що пандемії не існує.
  • Клієнти – всередині: у поліції Рівненщини відзвітували про порушників карантину
  • Кабмін продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.
  • ВООЗ заявила, що ситуація з пандемією коронавірусу загалом у світі погіршується.
На початок