У Рівному влада скликала спецбрифінг. Закликали повірити в серйозність COVID-ситуації

У Рівному влада скликала спецбрифінг. Закликали повірити в серйозність COVID-ситуації

У Рівному влада скликала спецбрифінг. Закликали повірити в серйозність COVID-ситуації
. фото: РОДА

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та мер Рівного Володимир Хомко 22 червня скликали спільний спецбрифінг. Це сталось уперше з часу пандемії. Обидва висловили побоювання, що якщо люди не усвідомлять серйозності ситуації – впоратись із наслідками буде складно.

Мер та очільник ОДА звернулись до людей із закликом зрозуміти серйозність ситуації та повернутись до виконання карантинних рекомендацій. А очільник обласного центру закликав рівнян не піддаватись на маніпуляції в соцмережах про те, що пандемії не існує.

Керівник області Віталій Коваль нагадав, що відреагував на погіршення ситуації та постійне зростання кількості хворих і уряд. У п’ятницю, 19 червня, там доручили поліції та іншим органам посилити контроль.

У Рівному влада скликала спецбрифінг і закликала людей повірити в серйозність COVID
скрін з трансляції ОДА

"Це не є примха влади, це питання вашої власної безпеки. Ваша свідомість є найбільшим союзником у боротьбі з вірусом", – каже голова ОДА.

Віталій Коваль у зверненні нагадав:

- заборонено перебування у громадських закладах та транспорті без маски;

- заборонено перебування на вулиці без документу, який посвідчує особу;

- заборонена участь в масових заходах в кількості більше 1 особи на 5 квадратних метрів;

- вимагається дотримання соціальної дистанції у півтора метра;

- заборонено приймати клієнтів у закладах громадського харчування, крім літніх майданчиків;

- заборонена діяльність дитячих оздоровчих і лікувальних закладів;

- заборонене перевезення пасажирів в громадському транспорті більше, ніж є місць для сидіння.

"Результат нехтування правилами ми бачимо на сумному прикладі Бразилії, Ірану та інших країн, де також місцеве населення сприйняло пом'якшення карантинних умов як фактичну їхню відміну. І спостерігаємо в цих країнах потужну другу хвилю захворюваності. Кількість летальних випадків стрімко зростає", – каже голова ОДА.

Мер Рівного Володимир Хомко прийшов на брифінг із графіком.

У Рівному влада скликала спецбрифінг і закликала людей повірити в серйозність COVID
скрін з трансляції ОДА

У ньому, каже, "суха" статистика. Від початку карантину й до 13-го травня йшло збільшення хворих і пік був – 281 людина (одночасна кількість хворих на звітний день). Потому до 12 червня пішов спад і число зменшилось до 210.

"І от пройшов інкубаційний період після відміни карантину, з 12.06 – кожен день ріст. Ми сьогодні маєм 297, в нас новий пік... Люди просто перестали дотримуватись карантину. Ми ж бачимо, що як не вжиємо заходів – буде ще значний ріст", – каже мер Рівного.

Міський голова нарікає, що є частина людей, які відкидають факт існування пандемії і додав, що людьми легко маніпулюють у соцмережах.

"Отримала доручення поліція, не тільки від нас, а й від уряду, будуть великі штрафи на тих, хто не дотримується карантину. Стосується секонд-хендів, ринків і таке інше. Спочатку на ринках було зразково, пройшло 2-3 тижні – маємо такі результати", – додав Хомко.

Нижче – стрім-трансляція брифінгу в ОДА, початок із 6-ї хвилини.

Станом на 22 червня в області зафіксовано 2982 випадки інфікування коронавірусом, одужало 1514 людей. Кількість смертей від ускладнень – 58. За даними ОДА, завантаженість ліжок у лікарнях – 34%.

Добова динаміка в області за останній тиждень:

  • 21 червня – 88;
  • 20 червня – 95;
  • 19 червня – 84;
  • 18 червня – 120;
  • 17 червня – 73:
  • 16 червня – 27;
  • 15 червня – 24;
  • 14 червня – 76.

У поліції повідомили, що вихідні 20-21 червня перевірили перевірили понад пів тисячі закладів громадського харчування, магазини та хостели. Виявили і задокументували 9 порушень.

Нагадаємо, Рівненщина разом із 8 областями України та м. Київ не можуть перейти до наступного етапу карантину.

Додаткову інформацію щодо коронавірусної інфекції та пов'язаних із карантином питань жителі області можуть отримати за номером цілодобової "гарячої лінії" ОДА: 0-800-500-078.

На початок