Почався нерест: з 1 квітня на Київщині заборонять ловити рибу

Почався нерест: з 1 квітня на Київщині заборонять ловити рибу

Почався нерест: з 1 квітня на Київщині заборонять ловити рибу
. Фото: Pexels

У Київській області з 1 квітня почне діяти щорічна весняно-літня заборона на вилов риби. Це необхідно для забезпечення сприятливих умов проходження нересту. Про це йдеться у наказі, який підписав Київський рибоохоронний патруль.

Заборона діятиме для любительського і спортивного рибальства:

  • у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення – з 1 квітня по 10 червня;
  • у всіх річках та їх кореневих водах – з 1 квітня по 20 травня;
  • у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах — з 1 квітня по 30 червня.

Рибоохоронний патруль закликав громадян дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства, а при виявленні порушень повідомляти на гарячу лінію за номером: (099) 341-73-18.

Що відомо про правила рибальства та їхнє порушення на Київщині

З 1 листопада 2022 року діє заборона на вилов риби на територіях зимувальних ям у водоймах Київщини. Вона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року.

З 9 грудня 2022 року в Україні почали діяти нові правила любительського і спортивного рибальства. Вони враховують найкращі напрацювання країн ЄС, рекомендації профільних наукових установ України, пропозиції громадськості та інших стейкхолдерів.

У лютому 2023 року в Україні вперше запровадили заборону на вилов щуки. Цей вид прісноводних хижаків заборонять виловлювати задля успішного відновлення їхньої популяції. Обмеження діятимуть у період нересту риби із 15 лютого до 31 березня.

Читайте також

Наловили рибу майже на мільйон. На Київщині спіймали браконьєрів

На початок