"У таких матчах ми і мріємо грати". Руслан Ротань - про гру проти Англії на старті відбору Євро-2024

"У таких матчах ми і мріємо грати". Руслан Ротань - про гру проти Англії на старті відбору Євро-2024

"У таких матчах ми і мріємо грати". Руслан Ротань - про гру проти Англії на старті відбору Євро-2024
. УАФ

Що сказав наставник на заключній пресконференції перед матчем.

Виконувач обов'язків головного тренера збірної України з футболу Руслан Ротань провів завершальну зустріч зі ЗМІ перед першою грою "синьо-жовтих" у кваліфікації на Євро-2024.

Суспільне мовлення – транслятор матчів України у кваліфікації на Євро-2024. Дивіться наживо матч Англія – Україна на місцевих телеканалах Суспільного.

Уже 26 березня українська команда протистоятиме віцечемпіонам Євро-2020 - збірній Англії. Водночас для англійців це буде вже друга зустріч у межах відбору на континентальну першість. До цього підопічні Гарета Саутгейта обіграли Італію (2:1).

Наставник "синьо-жовтих", своєю чергою, підкреслив, що українці добре знають своїх майбутніх суперників і "готові показати чудову гру" на лондонському "Вемблі".

  • Про спаринг із резервною командою "Брентфорда"

"Якби всі, хто захотів потрапити на матч [проти "Брентфорда" Б], прийшли на нього - був би повний стадіон. Але це була проблема з організацією не лише для нашої асоціації, але й для самого "Брентфорда". Тому цей матч був для нас важливим у плані того, що давно не збиралися - мало тренувань проводимо разом. Такі матчі дають можливість відчути зв'язки, награти їх та взаємодії між ланками".

  • Про очікування від матчу зі збірною Англії

"Щодо гри та складу - немає сенсу про це розмовляти. Якщо навіть Сака не передав склад збірної Англії Олександру [Зінченку], то ми точно не будемо. Ми маємо в голові цей склад, і всі перед грою його побачать. Щодо гри, яка була раніше - бачили те, що було на Євро, багато разів із колегами передивилися цей матч [чвертьфінал Євро-2020], робитимемо висновки: про стандартні положення, зокрема. Будемо дивитися. Знаємо, яка буде атмосфера на "Вемблі", знаємо добре команду Англії. Це команда з топ-5, я вважаю, дуже гарна. Але я думаю, що в таких матчах ми і мріємо грати, отримуємо задоволення від них. Тому завтра, у цій прекрасній країні та на такому гарному стадіоні ми готові показати чудову гру і будемо битися за результат, який нас буде влаштовувати".

  • Про підготовку збірної України U21 до Євро-2023

"Наразі Україна U21 додає впевненості нам, це дуже гарний знак. Щодо моєї посади - потрібно розмовляти конкретніше. У нас завтра матч, я в національній збірній виконувач обов'язків, сконцентрований на цьому матчі. Прийде час післязавтра зранку - я від'їду до Італії і буду вже на грі молодіжної збірної. Тому я вважаю, що країна та й ми всі маємо ситуацію, із якою потрібно вийти. Зі свого боку, не зміг відмовити, щоб бути у цьому матчі виконувачем обов'язків. Це було б непатріотично з мого боку, був би розстріляний. Концентрація на завтрашньому матчі, а те, що далі - буде далі".

Англія - Україна: останні новини перед матчем

На початок