Україна вийшла у два фінали в перший змагальний день Євро-2023 з карате: результати

Україна вийшла у два фінали в перший змагальний день Євро-2023 з карате: результати

Україна вийшла у два фінали в перший змагальний день Євро-2023 з карате: результати
. EKF

Ще в одній ваговій категорії українці поборються за "бронзу".

Збірна України з карате гарантувала мінімум дві медалі на чемпіонаті Європи, який розпочався у середу, 22 березня, в іспанській Гвадалахарі. За підсумками першого дня змагань боротьбу за нагороди продовжать Аніта Серьогіна, Андрій Заплітний та Різван Талібов.

У перший день чемпіонату Європи з карате відбулися змагання у чотирьох вагових категоріях у куміте. У жінок на старт вийшли Аніта Серьогіна (до 61 кг) та Галина Мельник (до 68 кг), тоді як у чоловіків Андрій Заплітний, який замінив у ваговій категорії до 75 кг Станіслава Горуну, а також Різван Талібов (понад 84 кг).

Читайте також: "Завдання - боротися за медалі". Тренер збірної України з карате - про цілі на Євро та зміни у складі команди

Трьом з чотирьом каратистів змогли продовжити виступи на турнірі. Лише Галині Мельник не вдалося зачепитися бодай за бронзовий фінал: у третьому раунді українка поступилася представниці Туреччині Еді Ельтемур.

За результатами першого змагального дня за золоті медалі поборються два українські каратисти:

  • Аніта Серьогіна (до 61 кг) - протистоятиме у фіналі 20-річній німкені Рім Хаміс - лідерці світового рейтингу каратисток у цій вазі до 21 року. На рахунку Хаміс три медалі на молодіжних чемпіонатах світу та Європи, зокрема на Євро-2023 серед молоді вона стала віцечемпіонкою змагань
  • Андрій Заплітний (до 75 кг) - боротиметься за "золото" з турецьким каратистом Ерманом Ельтемуром. На попередньому чемпіонаті Європи саме Ельтемур став чемпіоном змагань. Водночас, у світовому рейтингу турецький атлет йде лише на 20-му місці, тоді як Заплітний - на 16-му.

Щодо Різвана Талібова (понад 84 кг), то після поразки у півфіналі від француза Мегді Філалі український каратист потрапив до бронзового фіналу. Там Талібов протистоятиме іспанцю Секу Сако Бабакару, який зміг туди пройти завдяки перемогам у втішних сутичках.

Усі фінали в одиночному турнірі з карате на Євро-2023 відбудуться у суботу, 25 березня.

Збірна України з карате: що відомо

  • Для Аніти Серьогіної - лідерки світового рейтингу з карате у вазі до 61 кг - це п'ятий фінал у кар'єрі. Лише одного разу - на Євро-2013 - українська каратистка змогла стати чемпіонкою змагань в особистому куміте.
  • 21-річний Андрій Заплітний дебютує на дорослому чемпіонаті Європи з карате. Загалом це його перший фінал у кар'єрі - перед цим він здобував лише бронзові нагороди на юніорському та молодіжному рівнях.
  • Різван Талібов матиме можливість вдруге поспіль здобути медаль на Євро з карате. На попередньому чемпіонаті Європи український каратист став бронзовим призером змагань.

Розклад фіналів за участі українців на Євро з карате

  • Субота, 25 березня, 10:45. Різван Талібов (бронзовий фінал, понад 84 кг).
  • Субота, 25 березня, 13:40. Аніта Серьогіна (золотий фінал, до 61 кг).
  • Субота, 25 березня, 14:13. Андрій Заплітний (золотий фінал, до 75 кг).
На початок