Хмельницькі учні гуртка анімації створили мультик про небезпеку вибухівки. Його розповсюдять рятувальники

Хмельницькі учні гуртка анімації створили мультик про небезпеку вибухівки. Його розповсюдять рятувальники

Хмельницькі учні гуртка анімації створили мультик про небезпеку вибухівки. Його розповсюдять рятувальники
. Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому школярі створили мультфільм про небезпеку вибухівки. Учні початкових класів під час заняття у гуртку анімації самостійно зробили пластилінових героїв, зняли та озвучили кілька відео, розповідає керівник гуртка Вадим Подзігун. За його словами, діти працювали впродовж уроку. Відео надіслали Хмельницьким рятувальникам для розповсюдження.

Учениця гуртка анімації Злата Ромасюкова працює над створенням мультфільму. Дівчинка розповідає, що використовувала пластилінові деталі, коли робила відео про вибухівку: "Там була бомбочка, яка вибухає. Рука лізе і думає, що б почіпати, може, це смаколики. А там, виходить, бомбочка вибухає - бабах!. І вона летить-летить, і померла прямо".

Кілька відео про небезпеку вибухівки діти створили після того, як поспілкувалися з рятувальниками, розповідає керівник гуртка анімації Вадим Подзігун: "Те, що вони за урок могли створити, вони створили. Це як їхнє враження ніби".

Начальниця навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області Альона Мул каже: "Ми провели заняття, звернули увагу діток, що варто відобразити у мультфільмах".

Героїв мультфільму діти створюють з пластиліну, каже керівник гуртка анімації Вадим Подзігун.
Героїв мультфільму діти створюють з пластиліну, каже керівник гуртка анімації Вадим Подзігун. Суспільне Хмельницький

За словами Злати, сценарій до свого відео вигадувала сама: "Що не можна чіпати якісь предмети вибухові, що не можна міни якісь чіпати і все таке. А якщо побачили, то не чіпати, а телефонувати на службу 101".

Створюють героїв діти з пластиліну, каже Вадим Подзігун. За його словами, другу частину мультика створила інша учениця Аня Баранецька. Потім, каже, ці відео поєднали: "Вони роблять все самі, працюють на своїх гаджетах: там і озвучують, роблять персонажі, добавляють тексти. Тобто, те, що в тому мультфільмі, все зробили вони самостійно".

Створені відео надіслали рятувальникам, розповідає Альона Мул. Вони цей мультфільм, каже, використовують для навчальної роботи з дітьми: "Ту інформацію і той спосіб подачі, який використовуємо ми, дорослі, є трохи іншим. Діти подачу, інформацію, небезпеки бачать по-іншому. І зрозуміло, що дитина краще сприйме кого? Звісно, дитину".

Вадим Подзігун каже: учні гуртка для своїх мультфільмів обирають й тему війни в Україні: "Якщо брати загальний настрій українців, у них завжди ця тема присутня. І в них завжди в цих мультфільмах Україна перемагає Росію".

Читайте також

  • Хмельницькі волонтери продають розписані шоломи і гільзи
  • Здав плазму - пограй у шахи: у Хмельницькому стартувала спільна ініціатива медиків та спортсменів
  • У музеї Хмельниччини продають мистецькі роботи за донати на потреби ЗСУ
  • Хмельничанам та переселенцям пропонують навчитися скандинавській ходьбі та перевірити свій стан здоров’я

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок