Рятувальники завершили розбирати завали у Ржищеві. Що відомо про атаку шахедів на Київ та Київщину

Рятувальники завершили розбирати завали у Ржищеві. Що відомо про атаку шахедів на Київ та Київщину

Оновлено
Рятувальники завершили розбирати завали у Ржищеві. Що відомо про атаку шахедів на Київ та Київщину
. Фото: ДСНС України

Девʼятеро загиблих та девʼятеро людей травмовано внаслідок влучання безпілотників в гуртожитки у місті Ржищів Обухівського району Київщини. Серед поранених — 11-річна дитина, про це повідомив голова нацполіції Київської області Андрій Нєбитов.

У ніч проти 22 березня 2023 року опівночі в Києві та області оголосили повітряну тривогу. Згодом у Київській ОВА повідомили про загрозу атаки безпілотниками та роботу ППО.

"Внаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджено цивільний об'єкт. Наразі відомо про 3 загиблих і 7 поранених. Станом на 05:50 пожежу локалізовано. На місці працюють рятувальники", — повідомили у КОВА. Згодом у прокуратурі додали, що серед постраждалих 11-річна дитина.

Поліція та екстрені служби евакуювали понад 200 людей.

"Понад 20 осіб було доставлено до лікарні. Доля ще 5 людей невідома. Працівники ДСНС і поліція зараз допомагають ліквідувати наслідки руйнувань", — написав Нєбитов додавши, що серед загиблих водій швидкої, який приїхав рятувати місцевих.

Нічна атака на Київ та Київщину. Що відомо
Фото: Андрій Нєбитов / Telegram

Як повідомили у ДСНС, внаслідок атаки РФ частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням у м. Ржищів Київської області.

Нічна атака шахедів на Київ та Київщину. Що відомо
Фото: ДСНС України

Як повідомили Суспільному в одній з лікарень області, до медзакладу доправили 7 людей: двоє в тяжкому стані, четверо в середньому стані одна 15-річна дитина відмовилася від госпіталізації.

"Пацієнтів доправили з травмами травми кінцівок, опіками та осколками", — повідомили в обласній лікарні.

У ДСНС Суспільне поінформували, що рятувальники дістали з-під завалів гуртожитку у місті Ржищів на Київщині тіло 40-річного чоловіка.

"Ми знаємо, що більшість людей спустилися в підвал, ми евакуювали 200 осіб, які були в укриттях. На жаль, дехто з людей лишалися в поверхах у гуртожитках. Серед них четвертий чоловік, який загинув. 20 осіб одразу доставили в лікарні, 7 отримали саме травми", — повідомила речниця поліції Київської області Ірина Прянішнікова Суспільному.

Вона додала, що один із загиблих мешкав у гуртожитку та мав сімʼю, яка також тут була. Його син постраждав від пожежі та доставили до лікарні. Також травми отримала дружина.

Згодом заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова повідомила у Facebook, що водієм швидкої, який загинув на місці вибуху, виявився Сергій Медведенко. У нього залишилася дружина та двоє дітей: хлопчик і дівчинка — 14 і 10 років.

У національній поліції Київщини повідомили, що кількість травмованих внаслідок нічної атаки дронів по гуртожиткам в Обухівському районі зросла до 9 людей. Серед постраждалих одна дитина.

Зранку, 23 березня, у Андрій Нєбитов розповів, що рятувальники завершили розбір завалів на території Ржищівського професійного ліцею. Кількість загиблих внаслідок влучань зросла до 9 людей.

"Цієї ночі з-під завалів дістали тіло коменданта гуртожитки, жінки 1966 року народження, яка під час повітряної тривоги не спустилась в укриття", — повідомив голова нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

В повітряному просторі навколо Києва виявили близько 8 БПЛА типу "Shahed". Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами ППО, повідомили в КМВА.

Київська обласна прокуратура розпочала розслідування чергової нічної атаки російськими дронами громад Київщини. Нині відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, яке карається довічним увʼязненням.

Читайте також

Нічого не залишилося, все винесено повністю: наслідки атаки дронів РФ по гуртожитку на Київщині

На Київщині мати викинула з 5 поверху власне немовля

На початок