У Києві пункти обігріву переведуть в режим очікування

У Києві пункти обігріву переведуть в режим очікування

У Києві пункти обігріву переведуть в режим очікування
. Фото: Суспільне Львів

У Києві пункти обігріву планують перевести у режим очікування через потепління. Про це повідомляє директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

Основні об’єкти критичної інфраструктури столиці нині забезпечені тепло- та електрогенерацією.

Якщо виникне блекаут чи надзвичайна ситуація, усі 767 пунктів протягом трьох годин знову запрацюють, аби кияни змогли зарядити ґаджети та приготувати їжу.

"Із 482 постійно діючих стаціонарних пунктів обігріву, які розгорнула влада Києва, ми пропонуватимемо залишити в робочому стані по 2 пункти в кожному районі, а 462 перевести в режим очікування", — зазначив Ткачук.

Уся інформація про графік роботи та статус пунктів обігріву буде відображена на мапі.

Загалом у Києві спільно з відповідальним бізнесом та ДСНС розгорнуто 1014 пунктів обігріву – 729 з яких зараз працюють на постійній основі, ще 285 готові до розгортання у разі необхідності.

Що відомо про "пункти незламності" у Києві

Після масованого обстрілу військами РФ 23 листопада в Україні почали розгортати "пункти незламності" — це місця, де в разі тривалого відключення світла через обстріли, люди можуть підзарядити мобільні пристрої, зігрітись та випити гарячі напої.

Залежно від умов, у Києві один "пункт незламності" зможе одночасно прийняти від 40 до 500 людей без обмеження часу перебування.

Читайте також

Скільки мільйонів витратила влада Києва на облаштування "пунктів незламності" в місті

У Броварах припиняють роботу "пункти незламності"

На початок