"Ocean Plaza" у Києві конфіскували у російських власників на користь України

"Ocean Plaza" у Києві конфіскували у російських власників на користь України

"Ocean Plaza" у Києві конфіскували у російських власників на користь України
. Фото: Давид Арахамія / Telegram

Сьогодні, 20 березня, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України щодо російського олігарха Аркадія Ротенберга, його сина, а також ще двох громадян РФ та конфіскував їх активи, зокрема, ТРЦ "Ocean Plaza". Про це повідомляє пресслужба відомства.

Рішенням суду стягнуто в дохід держави 100% усіх активів громадян РФ, а саме ТзОВ "Авангард-Віларті", яке мало у власності такі компанії як: "Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited" та "Ethoder Investments Limited".

До того ж 66,65% статутного капіталу ТзОВ "Інвестиційний союз "Либідь" теж були конфісковані на користь України. "ІС Либідь" є безпосереднім власником київського ТРЦ Ocean Plaza і своєю чергою належить ТОВ "Авангард-Віларті".

Рішення набере чинності через 10 днів, якщо сторона відповідача не захоче оскаржити його в апеляційному порядку, зазначив голова парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

"Майно близького друга Путіна перейде у власність держави й буде передане в управління Фонду держмайна. Ми попереджали, що російські олігархи заплатять за злочини проти України. У гру вступають механізми притягнення росіян до юридичної відповідальності", — додав політик у своєму Telegram.

Що відомо про роботу ТРЦ "Ocean Plaza"

ТРЦ "Ocean Plaza" припинив працювати від початку повномасштабного вторгнення Росії в України. Згодом на території ТРЦ працював лише один продуктовий гіпермаркет "Ашан". 25 липня адміністрація "Ocean Plaza" повідомила про припинення роботи торгового центру.

У серпні в Офісі Генпрокурора повідомили, що в управління АРМА передано корпоративні права товариств на понад 350 мільйонів гривень, серед них, зокрема, один з найбільших торговельно-розважальних центрів столиці. Серед кінцевих бенефіціарних власників ТРЦ — громадяни Росії з близького оточення керівництва РФ.

У листопаді 2022 року в ТРЦ Ocean Plaza повідомили, що торговий центр поновив співпрацю з орендарями та підрядними компаніями та відкрив свої двері для відвідувачів.

Читайте також

У Київській області продовжать комендантську годину

ВАКС призначив заставу ексміністру Пивоварському, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем

На початок