Медведчук розповів "Схемам" про бізнес-партнерство з Коломойським

Медведчук розповів "Схемам" про бізнес-партнерство з Коломойським

ЗМІ
Медведчук розповів "Схемам" про бізнес-партнерство з Коломойським
. УНІАН

Голова політради "Опозиційної платформи — За життя" і кум Путіна Віктор Медведчук заявив, що їх партнерство з Ігорем Коломойським – "питання бізнесу, а не ідеології".

"Усі питання бізнесу викладені в моїй декларації. Більше ніяких коментарів я не даю. А партнерів у бізнесі дуже багато. Весь бізнес, він регулюється чинним законодавством. Комфортно чи не комфортно — просто так сталося і так є. Питання бізнесу — це питання бізнесу. До чого тут ідеологія?" — пояснив Медведчук у коментарі журналістам програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший").

Політик розповів, що востаннє бачив Коломойського сім років тому, а говорив телефоном — шість років тому. Утім додав, що це "не заважає існуванню бізнесу".

За даними журналістів, у декларації Медведчука на його дружину зареєстровано понад сотню різних компаній, зокрема і офшорних. Через низку таких фірм дружина Медведчука Оксана Марченко володіє часткою у підприємствах, де свою частку має і Ігор Коломойський.

Що відомо

  • Віктор Медведчук зазначив у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності "Телерадіокомпанії "Студія 1+1" та "2+2". Остання належить олігарху Ігорю Коломойському.
  • Сам Коломойський у коментарі "Схемам" зазначив, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі "Студії 1+1" для нього новина. Водночас щодо решти виявлених бізнес-зв'язків олігарх прокоментував, що він пов'язаний із братами Суркісами, а сам він їх і Медведчуків "ніколи не розділяв".
  • У пресслужбі партії ОПЗЖ повідомили, що Віктор Медведчук через ланцюжок компаній володіє часткою у телеканалах ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" та ПрАТ "ТК "ТЕТ" ще з 2012 року, а з 2016 це право власності перейшло до його дружини, телеведучої Оксани Марченко.
На початок