Тернополян навчали застосовувати гранатомети

Тернополян навчали застосовувати гранатомети

Тернополян навчали застосовувати гранатомети
. Суспільне Тернопіль

У Тернополі організували навчання із застосовування гранатометів. Про це розповів інструктор з протитанкової справи Дмитро із позивним "Спікер".

За його словами, у навчаннях "Гранатомети та ПТРК вчили основ використання застосування протитанкових засобів у сучасній війні.

Дмитро із позивним "Спікер"
Дмитро із позивним "Спікер". Суспільне Тернопіль

Захід провели, щоб познайомити цивільних із цим типом зброї та зібрати кошти на безпілотник для ЗСУ.

На навчання прийшла лікарка-інтерн Іванка.

"Я закінчую навчання і прийшла сюди, щоб отримати нові знання. Оскільки моя країна знаходиться у війні досить довго. Мій обов'язок – знати і бути підготовленою", – розповіла тернополянка Іванка.

Іванка
Іванка. Суспільне Тернопіль

"Я тут, щоб принаймні зрозуміти, що це таке. І коли в мене буде навчання, щоб я мав якісь базові знання. І тоді вже ефективно практикуватися", – каже тернополянин Петро Качур.

Застосовувати гранатомет вчиться Петро Качур
Застосовувати гранатомет вчиться Петро Качур. Суспільне Тернопіль

Інструктор Дмитро розповідає, що під час навчання учасники ознайомилися із зразками гранатометів, які найчастіше використовують Збройні сили України.

"Є колекція уже відстріляних зразків, деактивованих заводських макетів, на яких можна попрактикуватися. Потримати це все в руках, щоб в процесі самонавчання вже було що згадати, щоб якісь тактильні відчуття збереглися".

Навчання із застосовування гранатометів
Навчання із застосовування гранатометів. Суспільне Тернопіль

Під час навчання учасники також спробували стріляти з протитанкової збої з симулятором.

Навчання "Гранатомети та ПТРК. Основи застосування протитанкових засобів у сучасній війні" – це захід "Тернопільського центру готовності цивільних. Тернопіль". Участь взяли 30 жителів міста. Це ті, хто переказав гроші на безпілотник для Збройних сил України, каже координатор "Центру готовності цивільних. Тернопіль" від БО "Фонд Сергія Притули" Максим Черкашин.

"Мета заходу – показати людям палітру ПТРК, різноманітних видів зброї вітчизняних та іноземних зразків. Основи поводження з ними. Загалом, центри готовності цивільних в Україні проводять ці навчання безкоштовно, виключно за донат на різні цілі. Зараз ми збираємо на безпілотник на Фонд Сергія Притули, тому, що переконані, що навіть гривня – це вже певна допомога. Ми не кажемо, що це має бути якась конкретна сума, можна будь-яку суму внести, але люди повинні знати, що це навчання чогось вартує".

Максим Черкашин
Максим Черкашин. Суспільне Тернопіль

Читайте також

На початок