Питання призначення Шкарлета міністром освіти сьогодні не розглядатимуть, - нардеп Гривко

Питання призначення Шкарлета міністром освіти сьогодні не розглядатимуть, - нардеп Гривко

Питання призначення Шкарлета міністром освіти сьогодні не розглядатимуть, - нардеп Гривко
. UA: Чернігів

Питання призначення ректора Національного університету «Чернігівська політехніка» Сергія Шкарлета міністром освіти сьогодні, 18 червня, Верховна Рада не розглядатиме. Про це Суспільному сказав нардеп від «Слуги народу» Сергій Гривко.

З його слів, під час пленарного засідання депутати розглядали низку інших важливих законопроектів, серед яких – президентський законопроект про всеукраїнський референдум.

Часу на розгляд кандидатури Шкарлета не лишилось. Коли це питання обговорюватиметься у сесійній залі, Гривко не знає.

Кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду Міністра освіти Прем’єр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради вчора, 18 червня.

Як сказала нардепка від фракції «Голос» Наталія Піпа, комітет Ради з питань освіти на засіданні 18 червня не рекомендував парламенту розглядати призначення Шкарлета Міністром.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет очолює «Чернігівську політехніку» (раніше Чернігівський національний технологічний університет) з травня 2010 року. Йому 47 років. Він доктор економічних наук.

Був депутатом облради 6 скликання від «Партії регіонів». У 2010 році в інтерв’ю виданню «Високий Вал» говорив, що на президентських виборах у 2004 році підтримував Віктора Януковича.

У 2013-му тодішній міністр освіти Дмитро Табачник нагородив Шкарлета нагрудним знаком та посвідченням заслуженого діяча науки і техніки України.

У 2015 році балотувався до облради вже від «Блоку Петра Порошенка».

Кандидатуру Сергія Шкарлета запропонували на посаду міністра освіти ректори вишів на зустрічі з Зеленським 3 червня 2020 року.

Наступного дня, 4 червня, відбулася неформальна зустріч Сергія Шкарлета з членами комітету освіти і науки. Нардепка Інна Совсун співбесідою розчарувалася.

Після оприлюднення інформації про кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра на сайті false-science ректора звинуватили в плагіаті його монографії та ще трьох науковців, надрукованої у 2018 році. Сергій Шкарлет звинувачення у плагіаті заперечив.

10 червня під час робочої поїздки до Чернігова Володимир Зеленський відвідав Національний університет «Чернігівська політехніка».

Сергій Шкарлет зустрівся з президентом, однак їхня розмова відбувалась за закритими дверима. Зеленський за результатами зустрічі сказав, що Шкарлет йому подобається.

Читайте також: На засіданні комітету ВРУ вирішили провести додаткові консультації з укрупнення районів Чернігівщини

На початок