В Одеському ТЦК розповіли про долю затриманого на блокпосту чоловіка. Адвокат заявив про тортури

В Одеському ТЦК розповіли про долю затриманого на блокпосту чоловіка. Адвокат заявив про тортури

В Одеському ТЦК розповіли про долю затриманого на блокпосту чоловіка. Адвокат заявив про тортури
Військовий квиток. Ілюстративне фото. Фото: Обласний центр комплектування

В Одеському обласному територіальному центрі комплектування прокоментували Суспільному ситуацію щодо затримання 28-річного Василя Кириченка з Черкаської області. Водночас адвокат чоловіка каже, що до нього застосовують тортури.

Там повідомили, що хлопець пройшов військово-лікарську комісію і зараз перебуває у військовій частині.

"З людиною все добре, він зараз служить. Два дні він побув на збірному пункті, потім його закомплектували у військову частину, на яку він сам погодився. Йому дали вибір куди йти служити, повідомлення в військкомат, де він перебував на обліку, відправлено, що він взятий на тимчасовий облік, і призваний у таку-то військову частину. Все, згідно з законом. Немає такого закону, який забороняє з якогось військкомату призивати", — прокоментувала прессекретарка обласного ТЦК Ірина Драган.

Водночас адвокат затриманого Віктор Маслій розповів, що наразі Василь у військовій частині, де над ним знущаються:

"Здійснюються погрози, що якщо він самостійно не пройде ВЛКВійськово-лікарська комісія, то його змусять пройти. Вже видали їм форму, ночами підіймають по тривозі, змушують відтискатися, бігати, тобто вчиняються відносно нього тортури, катування".

В Одеському ТЦК розповіли про долю затриманого на блокпосту чоловіка
Спілкування адвоката з Василем. Джерело: Віктор Маслій

Віктор повідомив, що суд, до я кого він звертався раніше, виніс ухвалу внести відомості про цей випадок до ЄРДР за ст. 146Арешт, затримання, викрадення або позбавлення волі людини в будь-якій іншій формі, вчинене представником держави та 357Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження Кримінального Кодексу. Надалі Віктор планує надіслати цю ухвалу до ГУНП та прокуратури. В офісі Уповноваженого ВРУ з прав людини Віктору повідомили, що розглядатимуть його заяву, дотримуючись черги.

Що відомо

  • Про затримання 28-річного уродженця Черкаської області Василя Кириченка Суспільному стало відомо 11 березня. Як зазначив адвокат, затримали його 6 березня на блокпосту біля міста Білгород-Дністровський люди у військовій формі. Після чого Кириченка доставили до Одеського обласного центру комплектування, де змушували підписати порожні бланки проходження військово-лікарської комісії.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок