Повістки у "Дії" не надсилатимуть — Мінцифри

Повістки у "Дії" не надсилатимуть — Мінцифри

Військовий квиток
Військовий квиток. УНІАН

Повістки через додаток "Дія" розсилатися не будуть. Так у Мінцифри прокоментували виданню NV заяву військового комісара Харківського ТЦК Володимира Арапа, який на брифінгу сказав, що в майбутньому люди зможуть отримувати повістки через "Дію" і виклики в ТЦК будуть здійснюватися вже в електронному вигляді.

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік наголосив, що у "Дії" повісток не буде.

"Щодо військового обліку — дані про військовозобов'язаних знаходяться у реєстрі "Оберіг", який належить Міноборони. До "Дії" цей реєстр не має жодного відношення, тому що "Дія" — це не реєстр, — сказав він.

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років, які отримують повістки.

7 лютого Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів з 19 лютого.

Хто може вручати повістку

30 грудня 2022 року Кабмін затвердив новий порядок військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Серед нововведень — посилений контроль за взяттям на облік та обмін даними між працедавцями та органами влади.

Повістки готують та вручають працівники військкоматів або розширених територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

За новим порядком, вручати повістку призовникам, військовозобов’язаним та резервістам можуть також керівники держорганів, органів місцевого самоврядування, а також керівники підприємств, установ, організацій.

Повістка вручається особисто людині, яку викликають до військкомату. Людина розписується і заповнює дату, коли вона отримала повістку. Законодавством України не визначено місце, де саме працівники військкоматів мають їх вручати.

Читайте також

Хто і де може вручити повістку: роз'яснює юристка

Мобілізація-2023 і вручення повісток: пояснює начальник центру комплектування

Резніков розповів, чи виконали в Україні мобілізаційний план

На початок