В Одесі пройде фестиваль сучасної культури "ПОРУЧ"

В Одесі пройде фестиваль сучасної культури "ПОРУЧ"

В Одесі пройде фестиваль сучасної культури "ПОРУЧ"
. Панорамний краєвид історичного центру міста, Одеса. Фото: Pavel Radu

У Одесі з 31 березня до 2 квітня відбудеться фестиваль сучасної культури "ПОРУЧ", у межах якого пройдуть кінопокази українського кіно, презентації книг, музичні виступи, дискусії та неформальне спілкування учасників.

У кінопрограмі фестивалю покажуть чотири українські фільми:

  • учасник програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю-2022, драма "Бачення метелика" режисера Максима Наконечного;
  • документальна стрічка про київського архітектора Флоріана Юр’єва "Нескінченність за Флоріаном" Олексія Радинського;
  • документальний фільм про українських художників-монументалістів Ади Рибачук та Володимира Мельниченка "Шелест кроків" Ксенії Кравцової;
  • українська кінокласика, №5 у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно — "Камінний хрест" Леоніда Осики.

Після кожного з показів відбудуться зустрічі з режисерами та кінознавцями — зокрема чекають на режисера Максима Наконечного та кінознавицю Юлію Коваленко.

2 квітня також відбудеться презентація книг "За лаштунками імперії" та "Марсіани на Хрещатику" і зустріч з авторкою, літературознавицею Вірою Агеєвою.

У межах фестивалю працюватиму бібліотека "Книжковий курінь", де гості фестивалю зможуть погортати книжки від українських видавництв, а також тимчасово взяти їх додому.

Одеський художній музей очолила нова керівниця

Кожен день фестивалю закінчуватиметься музичною програмою, зокрема діджей-сетами та музичним перфомансом Олексія Лупашка (учасник Potreba Group), і живим виступом від Polje.

Детальну програму фестивалю можна переглянути за посиланням

В Одесі пройде фестиваль сучасної культури "ПОРУЧ"
В Одесі пройде фестиваль сучасної культури "ПОРУЧ". Фото: Амальгама/Facebook

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок