На Тернопільщині підраховують збитки, завдані обстрілом

На Тернопільщині підраховують збитки, завдані обстрілом

На Тернопільщині підраховують збитки, завдані обстрілом
. Фото: Підгаєцька міська рада

8 будинків пошкоджені через ракетний обстріл у Підгаєцькій громаді. Про це Суспільному повідомив керівник оперативного штабу при Тернопільській районній військовій адміністрації Едуард Ференц.

"Шість будинків – це незначне пошкодження. Це 4 листи шиферу, 6,2 метри скла. А 2 будівлі значні пошкодження. Це недіюча житлова будівля, яка належить Підгаєцькій міській раді, там пошкоджено 26 вікон, 80 листів шиферу, 2 дверей. І те, що людське – це житлова та господарська будівлі. 105 листів шиферу треба, три вікна та одні двері. Це те, що найбільше. Ці матеріали будуть придбані з резервного фонду при Підгаєцькій міській раді. Жертв немає, незадоволених немає, наслідки будуть усунені".

На Тернопільщині підраховують збитки, завдані обстрілом
Наслідки обстрілу. Фото: Підгаєцька міська рада

Нагадаємо, вчора було відомо про 5 пошкоджених будівель. Едуард Ференц каже, це перший випадок пошкодження будинків під час ракетної атаки в Тернопільському районі, тому при районній військовій адміністрації одразу створили спеціальну слідчу комісію й виїхали на місце події. Далі ліквідацією наслідків має займатися Підгаєцька міська рада.

"Пояснили їм, що і як робити, а далі ми здійснюємо контроль і координуємо їхню роботу. Коли стане відома сума збитків – вони цю суму мають виділити із резервного фонду, ми про неї будемо знати", – каже Едуард Ференц.

На Тернопільщині підраховують збитки, завдані обстрілом
Пошкоджена будівля. Фото: Підгаєцька міська рада

Нагадаємо, під час нічної ракетної атаки 9 березня в селі на Підгаєччині уламками ракети пошкодило будинки. У будівлях повилітали вікна, двері, а також пошкодило дахи.

Місцеві жителі, з якими поспілкувалися кореспонденти Суспільного, розповіли – чули декілька вибухів.

Пресслужба Підгаєцької міської ради повідомила в фейсбуці, що вчора, 9 березня, міський голова Ігор Мерена зранку провів засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні організували робіту з ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої збройною агресією РФ. Також видали розпорядження про призначення керівника робіт з ліквідації та затвердили персональний склад штабу з ліквідації.

"На місце події здійснила виїзд робоча комісія з обстеження пошкоджених об'єктів. Вже біля обіду Підгаєцькою міською радою для постраждалих мешканців було надано необхідні будматеріали, на місці проводяться ремонтні роботи. Вікна та двері будуть закуплені за рахунок місцевого бюджету найближчим часом", – йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині підраховують збитки, завдані обстрілом
Люди ліквідовують наслідки руйнувань. Фото: Підгаєцька міська рада

Також голова Підгаєцької міськради Ігор Мерена розповів Суспільному, що загальну суму збитків ще підраховують.

"Наразі виділили 50 тисяч гривень власникам 5 пошкоджених будинків. У понеділок проведуть експертизу, тоді й знатимуть, скільки ще потрібно грошей. За попередніми підрахунками, сума може сягнути пів мільйона гривень, а таких грошей в бюджеті громади немає. Тому шукатимуть шляхи додаткового фінансування".

На Тернопільщині підраховують збитки, завдані обстрілом
Збитки, завдані обстрілом. Фото: Підгаєцька міська рада

Читайте також

Ракетний обстріл Тернопільщини: фахівці задокументували пошкодження

На початок