У Кропивницькому попрощалися з чотирма військовими, які загинули у війні з Росією

У Кропивницькому попрощалися з чотирма військовими, які загинули у війні з Росією

У Кропивницькому попрощалися з чотирма військовими, які загинули у війні з Росією
З чотирма бійцями прощалися на Далекосхідному кладовищі в Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

Сьогодні в Кропивницькому прощалися з чотирма бійцями. Олександр Вінічук і Олександр Шаповалов працювали на шахтах. Юрій Головченко – в обласному водоканалі. Володимир Тесленко займався господарством. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну усі вони пішли захищати Батьківщину.

Олександр Вінічук був старшим стрільцем аеромобільного відділення. Загинув 4 березня поблизу села Дубово-Василівка на Донеччині. До вторгнення Росії працював на Інгульській шахті, розповів його колега Сергій Ярмолюк. "Він працював путівником. Потім перейшов у машиністи. Ми там літали на цих потягах. Дуже було складно, але якщо виникала якась проблема, то допомагали один одному".

Олександр Шаповалов народився в Кропивницькому. Працював електрослюсарем на шахті в Кривому Розі. Вшанувати пам'ять бійця приїхав його колега Дмитро Наконечний. "Саша казав, що йому подобається ця професія, хотів далі розвиватися в цьому напрямі. Розповідав, що був в АТО, приблизно у 2016-17 роках. Служив артилеристом".

За інформацією Дмитра Наконечного, через тиждень після повномасштабного вторгнення Росії Олександра Шаповалова призвали на службу. 30-річний боєць протитанкового артилерійського взводу загинув 30 жовтня біля села Червоне Херсонської області. Поховати тіло змогли нині.

У Кропивницькому попрощалися з чотирма військовими, які загинули, захищаючи Україну
Олександр Вінічук і Олександр Шаповалов. Фото: Кропивницька міська рада

Юрій Головченко народився в селі Ольгівка Кропивницького району. 20 років тому з сім’єю переїхав в Кропивницький. Працював в обласному водоканалі. Загинув 3 січня біля міста Соледар Донецької області. Йому було 55 років, розповіла односелиця бійця Жанна Москальченко. "Він прийшов з армії, одружився, двоє доньок у нього, внуки. Він дуже любив Україну. Завжди розмовляв тільки українською мовою. Зі здоров’ям у нього не сильно було, тиск був завищений. Але він сказав: "Ні, я маю йти. Хто, як не я?"

53-річний Володимир Тесленко на фронті був стрільцем. Загинув 28 лютого біля міста Бахмута Донецької області, розповіла родичка військового Ольга Щербина. "Він народився на Бобринеччині. Там ходив у школу, одружився, жив. А потім батьки переїхали сюди, в Кропивницький. Він закінчив Центральноукраїнський державний університет, факультет іноземних мов. Пішов добровольцем. Казав: "Треба захищати Україну".

У Кропивницькому попрощалися з чотирма військовими, які загинули, захищаючи Україну
Юрій Головченко і Володимир Тесленко. Фото: Кропивницька міська рада

Поховали бійців на Алеї слави Далекосхідного кладовища.

Читайте також

  • "Вночі було дуже страшно". Жителька Кропивницького району про обстріл російською армією
  • Прокуратура розпочала розслідування після нічного обстрілу Кіровоградщини
  • Серед 130 звільнених з російського полону – чотири бійці з Кіровоградської області
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області https://u.to/HNf5HA
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок