На Миколаївщині попередньо перевірено 12 дитячих таборів

На Миколаївщині попередньо перевірено 12 дитячих таборів

На Миколаївщині попередньо перевірено 12 дитячих таборів
. Суспільне Миколаїв

Дитячі табори Миколаївщини готові до відкриття, чекають на додаткові протиепідемічні рекомендації від головного санітарного лікаря України.

Чекають на дітей у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку "Дельфін". Директор Ігор Копилов говорить, що наразі невідомо, чи відкриються цього літа, адже протоколів та рекомендацій від МОЗ ще немає.

"Це може бути проблематично організувати якісь заходи, саме стосовно розсування ліжок на п’ять метрів, чи столів у їдальні. Адже дитячий табір – це сам по собі чотирнадцятиденний двадцятичотирьохгодинний культурно-масовий захід, куди діти приїжджають танцювати, навчатись, відпочивати, спілкуватись одне з одним, працювати на майстер-класах, купатись у басейні", – каже Ігор Копилов.

Держпродспоживслужбою вже перевірено 12 закладів, які 2019 року надавали послуги відпочинку дітей, зокрема і табір "Дельфін".

"Заходи щодо підготовки табору покладені на власника, керівника. Проведені поточні ремонти, здані всі необхідні аналізи води, підготовлений харчоблок, перевірено все обладнання холодильне, технологічне – готовий до приймання, чекає команди уряду", – каже в.о. начальника Миколаївського міського управління ГУ держпродспоживслужби у Миколаївській області Наталя Рябенкова.

"Перевірка не включала в себе протиепідемічних критеріїв. Інспектуватимуть табори ще раз – після надання рекомендацій від головного санітарного лікаря", – розповіла начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко.

"А коли будуть уже рекомендації розроблені і будуть звернення суб’єктів господарювання, будемо виїжджати комісією і приймати рішення щодо готовності. Заклад дитячого оздоровлення може розпочати роботу, тільки якщо є Акт по прийомці об’єкта до оздоровчого сезону. Наразі в Україні дитяче оздоровлення недозволене", – каже Лариса Бурденко.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Авторка – Валентина Гурова, операторка – Юлія Філімон.

1934 миколаївські дитини пільгових категорій мають відпочити цього літа в таборах безкоштовно.

"У цьому році (2020 році – ред.) Миколаївська міська рада виділила 13 млн 552 тис. грн на оздоровлення дітей пільгових категорій. Відповідно до чинного законодавства, виконкомом було проведено закупівлі. Згідно із завершеними закупівлями були визначені переможці. Уже першого червня в нас є укладені договори – три. Перший - КП "Дельфін", і відповідно по одному в Очаківському районі і в Березанському районі", – говорить начальниця служби у справах дітей Миколаївської міської ради Юлія Кравченко

За словами директорки департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Оксани Єльчієвої, на оздоровлення дітей з обласного бюджету різних рівнів виділено 35,8 мільйонів гривень. Прийматимуть дітей 19 таборів.

Читайте також

На початок