У Львові ухвалили бюджет розвитку на 2023 рік: на що скерували гроші

У Львові ухвалили бюджет розвитку на 2023 рік: на що скерували гроші

У Львові ухвалили бюджет розвитку на 2023 рік: на що скерували гроші
. Фото Романа Балука

Сьогодні, 2 березня, на сесії Львівської міської ради прийняли бюджет розвитку громади на 2023 рік. На які напрямки скерують 1,8 мільярда гривень, повідомив мер Львова Андрій Садовий.

"Бюджет розвитку прийнято. Його загальний розмір — 1,8 млрд грн. Якщо детальніше: підтримка військових. Це питання сьогодні найважливіше. Продовження реалізації великих проєктів у співпраці з міжнародними фінансовими установами. Тут йде мова про будівництво сміттєпереробного заводу, закупівлю трамваїв та автобусів. Співфінансування проєктів. Місто грошима долучається до напрямків, де залучені грантові кошти від Єврокомісії та міжнародних фондів. В першу чергу це реабілітація та допомога пораненим. Забезпечення функціонування критичної інфраструктури. Маємо забезпечити безперебійну роботу медзакладів, стабільне водопостачання, а також ремонтувати вулиці та оновлювати наші парки. Освіта, культура та спорт. Це наше майбутнє", — каже мер Львова Андрій Садовий.

З цієї суми управлінню освіти виділили 121 300 308 гривень. За ці гроші планують зробити капітальні ремонти дитячих садочків та шкіл. Зокрема, спортивних майданчиків, стадіонів, харчоблоків, системи опалення, санвузлів та території.

Управлінню охорони здоров'я скерували 234 520 000 гривень. Їх спрямують на капітальні ремонти відділень міських лікарень, закупівлю обладнання для реабілітаційного центру "Незламні", придбання системи комп'ютерної томографії для 5 міської клінічної лікарні Львова, медичного та лабораторного обладнання тощо.

Управління соцзахисту отримало 2 350 941 гривню. Зокрема, на реконструкцію приміщень Львівського міського центру реабілітації "Джерело", придбання обладнання для Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, капітальний ремонт цокольного поверху Соціального готелю тощо.

Управління "Служба у справах дітей" — близько 1 000 000 гривень. Їх скерують на закупівлю предметів довгострокового використання для дитячих будинків сімейного типу, центру "Рідні" тощо.

Управлінню культури виділили 39 147 492 гривні. Їх спрямують на капітальні ремонти бібліотек, шкіл мистецтв, Міського палацу культури імені Хоткевича, закупівлю нових книг для поповнення бібліотечних фондів, будівництво школи мистецтв з концертним залом на Личаківській, 105 та інформаційно-освітнього центру з укриттям на території Музею народної архітектури та побуту тощо.

Управління спорту отримало 9 239 970 гривень. Зокрема, на капмремонт майданчиків ЛКП "Спортресурс", будівництво спортивного майданчика на Величковського, 16-18, стрілецького тиру та стрільбища у селі Великі Грибовичі та ремонтно-реставраційні роботи приміщення ЛДЮСШ № 2 тощо.

Департаменту житлового господарства та інфраструктури скерували 159 942 127 гривень. В тому числі на капітальний ремонт житлового фонду ОСББ та ЖБК Львова, модернізацію, ремонт та заміну ліфтів, будівництво велосипедної доріжки на проспекті Чорновола, вулицях Варшавській та Замарстинівській. А також капремонт доріг та тротуарів на вулиці Яворницького, Старознесенській та ремонт вулиці Гречаної тощо.

Департамент містобудування 34 637 000 гривень. Зокрема, на реконструкцію аварійних сходів з вулиці Лісної з влаштуванням підпірних стінок та пандусу для маломобільних груп на території РЛП "Знесіння", реконструкцію освітлення у Стрийському парку та внески до статутних капіталів тощо.

Управлінню охорони історичного середовища скерували 25 336 601 гривню. Їх спрямують на капітальний ремонт території між вулицею Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів, реставрацію фасадів будинку на вулиці Вірменській, 21 та на проспекті Шевченка, 23, балконів у будинках-пам'ятках, реставрацію та консервацію руїн Високого Замку, реставрацію дерев'яної церкви Св. Трійці у селі Воля Гомулецька та колишнього костелу Магдалини на Бандери, 8 (10) тощо.

Департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури отримав 162 395 045 гривень. Зокрема, на реконструкцію вулиці Шевченка (від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого), вулиці Хуторівка, площі Двірцевої, вулиці Чернівецької (від вул. Городоцької до пл. Двірцевої), вулиці Замарстинівської (від вул. Гайдамацької до вул. Торф'яної), капітальний ремонт вулиці Т. Шевченка в промисловій зоні (від будинку № 313 до повороту на вул. Кузнярівку), вулиці Данила Апостола (від будинку № 9-А до вул. Генерала В. Курмановича) у промзоні "Сигнівка", реконструкцію вулиці. І. Миколайчука та Залізничної. Також на будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Шевченка — Омеляна Ковча та на програму "Безпечний Львів" тощо.

Управління екології та природних ресурсів — близько 3 388 700 гривень. Їх спрямують на капітальний ремонт парку ім. І. Виговського, пішохідних алей у парку ім. Б. Хмельницького в смт Брюховичі та частини парку "На Валах" біля Порохової вежі тощо.

Галицька районна адміністрація — 21 030 383 гривні.

Залізнична районна адміністрація — 32 300 000 гривень

Личаківська районна адміністрація — 20 006 451 гривня.

Франківська районна адміністрація — 19 993 620 гривень.

Шевченківська районна адміністрація — 65 803 300 гривень.

Сихівська районна адміністрація — 24 305 172 гривні.

Читайте також

Бюджет Львівщини на 2023 рік становитиме 6,8 мільярдів гривень

На початок