У Кривому Розі міськрада не підтримала ініціативи з перейменування вулиць на честь загиблих бійців

У Кривому Розі міськрада не підтримала ініціативи з перейменування вулиць на честь загиблих бійців

У Кривому Розі міськрада не підтримала ініціативи з перейменування вулиць на честь загиблих бійців Дмитра Стельмаха та Михайла Жолобова. Про це сказано в повідомленнях на сайті Криворізької міської ради.

За інформацією з міськради, відповідні рішення були увалені на сесії 24 лютого.

Депутати відмовилися задовольнити петицію від 21 листопада 2022 року «Вшанування  пам’яті героя російсько-української війни Стельмаха Дмитра Миколайовича», а також петицію від 10 листопада того ж року «Перейменування  вулиці на честь Героя – захисника Маріуполя (Жолобова Михайла Володимировича)».

Чому петиції "провалюють" у міськраді

Аргумент депутатів з "більшості" в міськраді Кривого Рогу такий: ще не закінчилася війна, загиблих бійців вже кілька десятків, а вулиць – мало.

"За законом України, електронні петиції не можна не виносити на сесію міської ради, якщо вони набрали необхідну кількість голосів. Однак ми ухвалили таке рішення, міською радою, більшістю – і не голосуємо ні за які петиції до кінця війни", – сказала наприкінці 2022 року в коментарі Суспільному депутатка Вікторія Третяк.

Що відомо

  • Дмитро Стельмах народився в Кривому Розі 25 вересня 1982 року. У 1997 році закінчив 9 класів Криворізької загальноосвітньої школи №74. Далі вступив до Криворізького коксохімічного технікуму Національної металургійної академії України, який закінчив у 2001 році. Працював на комбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг". Загалом металургійній справі віддав понад 20 років. У 2009 році вступив до Криворізького національного університету, здобув спеціальність за фахом “Машинобудування”. У лютому 2022 року пішов до Збройних сил України. Загинув 6 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання біля села Весела Долина, що на околиці Бахмута. У Кривому Розі залишилися батьки Дмитра, дружина та два неповнолітні сини.
  • Загиблому бійцеві з Кривого Рогу, старшому лейтенанту Михайлу Жолобову було 23 роки. З 2014 по 2016 рік юнак навчався у Криворізькому ліцеї з посиленою військовою підготовкою. У 2020 році закінчив академію Національної гвардії. Був спортсменом – мав звання майстра спорту з плавання. Із першого дня повномасштабного вторгнення Росії боронив Маріуполь. У березні отримав смертельне поранення. У загиблого героя залишились батьки, молодший брат та дружина.
  • 2022 року в Кривому Розі депутати не підтримали петицію про перейменування двох вулиць на честь загиблих бійців. Тепер авторки двох петицій, які не пройшли затвердження в міськраді, створили ініціативну групу та вимагають від депутатів надати обґрунтування.

Читайте також

Житель Кривого Рогу власноруч “перейменував” вулицю Ватутіна на Шухевича

У Кривому Розі депутати не підтримують петиції про перейменування вулиць на честь загиблих бійців: що далі

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок