Нічна атака на Хмельницький: як ліквідовують наслідки й що з травмованими

Нічна атака на Хмельницький: як ліквідовують наслідки й що з травмованими

Нічна атака на Хмельницький: як ліквідовують наслідки й що з травмованими
. Фото: Суспільне Хмельницький/27.02.2023р.

Двоє рятувальників загинули внаслідок ліквідації пожежі сьогодні, 27 лютого, після атаки БПЛА на Хмельницький. Також є троє травмованих, яких доставили до міської лікарні. Двоє — в стані середньої важкості, ще одну, дівчину, відпустили додому на амбулаторне лікування. Про це розповів начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. Загалом пожежу, що сталась внаслідок ворожої атаки, ліквідовували кілька годин.

Які наслідки атаки на обласний центр — читайте у матеріалі Суспільного Хмельницький.

Мешканці багатоквартирного будинку, що розташований поруч із місцем сьогоднішнього влучання ворожих безпілотників, прибирають бите скло в під’їзді. Вибуховою хвилею вибило скляні вікна в під’їздах та квартирах, пластикові вікна — вціліли.

Хмельничани ліквідовують наслідки обстрілу 27 лютого 2023 року.
Хмельничани ліквідовують наслідки обстрілу 27 лютого 2023 року. Фото: Суспільне Хмельницький/27.02.2023р.

Ольга Мартинова говорить, що після сьогоднішнього вибуху виїжджає з родиною з орендованої квартири, що в цьому будинку.

"Я сина сьогодні проводжала, який був дев’ять місяців в АТО і був на війні. І я сьогодні під ці "феєрверки" проводжала свою дитину. Це взагалі, це нелюди. Якби я могла щось зробити, сама б його своїми руками задушила", — розповіла Ольга Мартинова.

Микола показав свій балкон, який пошкодила вибухова хвиля.
Микола показав свій балкон, який пошкодила вибухова хвиля. Фото: Суспільне Хмельницький/27.02.2023р.

Мешканець будинку Микола Винник показав свій пошкоджений вибуховою хвилею балкон та розповів про нічну атаку: "Тривога на вулиці гуде. Вийшов я на балкон — шум, я думав, поїзд йде. Перший — бабах!".

Ще один мешканець, Анатолій Демчинський говорить, що вночі почув три вибухи: "Було три вибухи, поруч. Сирена спочатку була, а потім вибух".

Містяни закривають вибите скло в вікнах поліетиленовою плівкою. 27.02.2023 рік.
Містяни закривають вибите скло в вікнах поліетиленовою плівкою. 27.02.2023 рік. Фото: Суспільне Хмельницький/27.02.2023р.

За кілька годин після вибуху до багатоквартирного будинку приїхали комунальники з управляючої муніципальної компанії та закривали вибиті вікна плівкою. Міський голова Олександр Симчишин розповів: "Пошкоджено понад 20 вікон в різних багатоповерхових житлових будинках. Це переважно вікна на сходинкових маршах, вони вилетіли від цієї терористичної атаки. Наші управляючі муніципальні компанії уже працюють над заміною вікон. До вечора завдання — засклити усі сходинкові марші, бо погіршення погодних умов, маємо зробити все, щоб оперативно й швидко ці наслідки ліквідувати".

Пожежу рятувальники гасили декілька годин. 27 лютого 2023 рік.
Пожежу рятувальники гасили декілька годин. 27 лютого 2023 рік. Фото: ДСНС України/27.02.2023 рік

Загалом, пожежу, що трапилась внаслідок нічного обстрілу, ДСНС ліквідовувала кілька годин. Під час цього загинуло двоє рятувальників: на місці — 21-річний Владислав Дворак та в лікувальному закладі — 31-річний Сергій Севрук. Про це розповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. До Хмельницької міської лікарні доставили трьох людей, розповідає директор закладу Валерій Гарбузюк.

"Доставили трьох працівників ДСНС. Це було два чоловіки та одна жінка. Жінка в легкому стані, всього лиш поранення живота. Навіть не поранення, а подряпина живота. Була оброблена рана і вона була відпущена на амбулаторне лікування. Серед двох чоловіків, обидва потребують оперативного втручання, знаходяться в нас у відділенні. В одного осколкове пошкодження лівого гомілково-ступневого суглоба з переломом деяких кісток стопи. А в іншого чоловіка — правого гомілково-ступневого суглоба, теж з пошкодженням однієї кістки ступні", — сказав Валерій Гарбузюк.

Що відомо

  • У Хмельницькій громаді вночі 27 лютого було чутно звуки вибухів. Сталася масована атака з боку РФ з використанням БПЛА
  • Внаслідок обстрілу Хмельницького, який військові РФ завдали вночі 27 лютого, загинуло двоє рятувальників: 21-річний Владислав Дворак та 31-річний Сергій Севрук
  • Поранені під час атаки дронів у Хмельницькому: в якому вони стані
  • Попередній раз вибухи у Хмельницькому було чути вранці 18 лютого. Тоді військові РФ завдали двох ракетних ударів. Одна ракета влучила у військовий об'єкт, ще одне влучання було поблизу зупинки громадського транспорту. Двоє людей звернулися по медичну допомогу: одна з осколковим пораненням ноги, інша - забоєм м'яких тканин голови.
  • Були "прильоти" на Хмельниччині і 31 грудня. Тоді загинула 22-річна Оксана Музика, ще сім цивільних отримали поранення.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок