Вибухи у Хмельницькому 27 лютого. Що відомо

Вибухи у Хмельницькому 27 лютого. Що відомо

Оновлюється
Вибухи у Хмельницькому 27 лютого. Що відомо
Ліквідація пожежі, що виникла внаслідок атаки дронів у Хмельницькому. 27 лютого 2023 рік. Фото: ДСНС України/27.02.2023 рік

У Хмельницькій громаді вночі 27 лютого було чутно звуки вибухів. Сталася масована терористична атака з боку РФ з використанням БПЛА.

13:40 Рятувальник, що помер у лікарні через поранення, які отримав, ліквідовуючи наслідки обстрілу 27 лютого у Хмельницькому - 31-річний житель Деражні Сергій Севрук. Про це Суспільному розповів Деражнянський міський голова Андрій Ковпак. За його словами, у загиблого рятувальника залишилися двоє доньок, дружина, мати. Поховають Сергія Севрука, зі слів Андрія Ковпака, у Деражні в середу, 1 березня.

10:45 В лікарні помер ще один рятувальник, який ліквідовував наслідки ворожого удару у ніч на 27 лютого, повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

«На жаль, маємо ще одну смерть у лікарні. Лікарям не вдалося врятувати життя ще одного героя - рятувальника. Співчуття рідним та близьким загиблих», — прокоментував Гамалій.

10:20 Стало відоме прізвище загиблого рятувальника. Це 22-річний Владислав Дворак, повідомляють у ДСНС України.

"Під час повторного обстрілу, на Хмельниччині загинув наш колега, який ліквідовував наслідки ворожого удару у ніч на 27 лютого. Владислав Дворак - командир відділення 1 Державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький загинув на 22-му році життя", — зазначили у ДСНС України.

9:10 До Хмельницької міської лікарні доставили троє працівників ДСНС, стан їх середньої важкості. Про це Суспільному розповів директор медзакладу Валерій Гарбузюк.

За його словами, у двох пошкодженні стопи осколками, у третього мінна травма живота. Загрози їх життю не має.

Четверта травмована — дівчина, її відпустили на амбулаторне лікування, додав Гарбузюк.

9:00 За попередньою інформацією, внаслідок ранішніх обстрілів Хмельницького у навколишніх до місця влучань будинках вилетіло приблизно 20 вікон, повідомив Суспільному Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

8:40 У Хмельницькій міській раді повідомляють про зміни в русі у місті маршруток. Зокрема, як зазначають у міськраді, транспортні засоби, які обслуговують автобусний маршрут № 30 "Озерна - вул. Трипільська", курсуватимуть 27 лютого за маршрутом: вул. Кам'янецька - вул. С.Петлюри - вул. Козацька (здійснюють розворот на кільці) - вул. С.Петлюри - вул. Трипільська - вул. С.Петлюри - вул. Кам'янецька і далі за маршрутом.

Автобусні маршрути № 29 "Озерна - Катіон" та № 49 "Озерна - Катіон" працюватимуть без змін, але з можливими відхиленнями від графіків руху у зв'язку із заторами по місту.

8:15 Загиблий під час ранкової терористичної атаки - рятувальник ДСНС. Він загинув під час виконання службового обов'язку, повідомляє Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

7:13 Сталася чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА, повідомив у Telegram Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

"Наразі відомо про одного загиблого та чотирьох поранених. Пошкоджено низку будівель. Триває гасіння пожеж", — написав Симчишин.

6:30 У Хмельницькому буде змінено рух деяких маршрутів громадського транспорту. Зокрема, за словами директора комунального підприємства "Електротранс" Сергія Бобуха, буде змінено рух автобуса №3 "Мікрорайон Озерна - обласна лікарня".

"Щодо тролейбусів, то сьогодні на лінію ми випустили 54 тролейбуси, як і було заплановано. Вони їздитимуть за звичними маршрутами", — каже Сергій Бобух.

5:30 На місці влучань наразі спостерігається пожежа, передає кореспондентка Суспільне Хмельницький, яка перебуває неподалік від місця події.

Третій звук вибуху пролунав близько 03:14, підтвердив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Повторний вибух в місті пролунав близько 02:34, написав Гамалій.

Перший вибух у Хмельницькому о 02:17 підтвердив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

"Пролунав вибух у Хмельницькому. Деталі згодом. Бережіть себе! Залишайтеся в укриттях!", — написав Гамалій.

Вибух на території Хмельницької громади підтвердив і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

"Вибух на території громади. Деталі пізніше. Повітряна тривога триває", — йдеться у дописі очільника міста.

Що відомо

  • Попередній раз вибухи у Хмельницькому було чути вранці 18 лютого. Тоді військові РФ завдали двох ракетних ударів. Одна ракета влучила у військовий об'єкт, ще одне влучання було поблизу зупинки громадського транспорту. Двоє людей звернулися по медичну допомогу: одна з осколковим пораненням ноги, інша - забоєм м'яких тканин голови.
  • Були "прильоти" на Хмельниччині і 31 грудня. Тоді загинула 22-річна Оксана Музика, ще сім цивільних отримали поранення.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок