Евакуювалась до Хмельницького й почала малювати: історія дівчини з Донеччини

Евакуювалась до Хмельницького й почала малювати: історія дівчини з Донеччини

Евакуювалась до Хмельницького й почала малювати: історія дівчини з Донеччини
. Фото: Суспільне Хмельницький

Казкова країна з казковими тваринами й казковими квітами. Мистецтву малювання до Хмельницької художньої школи прийшла навчатись дівчинка з Донеччини — Софія Яговець.

Як адаптується нова учениця в класі, і нам якими образами працює — у матеріалі Суспільного Хмельницький.

Софія родом з Донецької області. Через війну дівчина переїхала у Хмельницький. Наразі Софія навчається у Хмельницькій художній школі. Створює малюнок з квітами й котом.

"Сам фон ми купували, квіти це робота, яку треба було спершу намалювати на окремому аркуші, а потім перенести на фон, а кіт, кота я взяла з аніме, бо він дуже милий і мені він подобається", — розповіла Софія.

Картина, яку створила дівчина під час воєнних дій, перебуваючи ще на Донеччині.
Картина, яку створила дівчина під час воєнних дій, перебуваючи ще на Донеччині. Фото: Суспільне Хмельницький

За її словами, малювати почала під час війни. Перші свої роботи, пригадує дівчина, намалювала ще вдома на Донеччині. Малювала зі справжніх квітів.

"Цей малюнок я намалювала якраз під час воєнних дій, це була весна, квітнув бузок і я вирішила його намалювати, в нас було дуже багато бузку", — сказала дівчина.

На ще одному своєму малюнку Софія зобразила Україну в образі дівчини: "Я рішила малювати Україну, якби вона була б людиною. Це вона до війни, тому вона весела, і можна так сказати, що вона була б набагато красивіша, після її перемоги".

Навчатися професійно малюванню Софія прийшла до Хмельницької художньої школи у січні 2023 року, коли переїхала до Хмельницького. Досі, каже, ніде не вчилася.

"Я не займалася професійно, я самоучка. Взагалі малювати я почала під час війни. А до того, я трішки захоплювалась аніме, і тому малювала", — каже Софія.

Малюнок Софії, на якому зображено Україну в образі дівчини.
Малюнок Софії, на якому зображено Україну в образі дівчини. Фото: Суспільне Хмельницький

У класі, де навчається Софія — десять учнів, говорить викладач образотворчого і декоративного-прикладного мистецтва Хмельницької художньої школи Світлана Костюшко: "Софія балакуча, компанійська дівчинка. Вона одразу потоваришувала з колективом і ми її стараємося підтримувати".

Про навчання в художній школі Софія каже: "Мені все подобається, дуже цікаво, і багато нового дізналась. Я почала набагато краще малювати, ну і звісно малюнки стали подобатися більше, ніж старі".

За словами директорки Хмельницької художньої школи, Лідії Нікітюк, наразі у них навчаються двадцять два учні, які переїхали до Хмельницького через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Читайте також

  • Фотовиставка світлин "Сила тилу" відкрилася у середмісті Хмельницького
  • Родина зі Слов'янська, яка оселилась на Хмельниччині, виготовляє солодощі для ЗСУ
  • "Прийняли в козацьку родину". Історія танцюриста-переселенця з Краматорська

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок