У Мінкульті пояснили, чому півроку не фінансується Центр Довженка

У Мінкульті пояснили, чому півроку не фінансується Центр Довженка

Ексклюзивно
У Мінкульті пояснили, чому півроку не фінансується Центр Довженка
.

У Міністерстві культури та інформаційної політики України заявляють, що "наполегливо працюють" над вирішенням проблеми з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка, де співробітникам досі не платять заробітну плату.

"У зв'язку із секвестром державного бюджету за запровадженням обмежувальних заходів, ініційованими урядом у відповідь на поширення коронавірусної інфекції COVID-19, деякі показники центру та його фінансового стану погіршилися. Наразі МКІП активно співпрацює з Міністерством фінансів України для того, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з державного бюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності інституції. Найближчим часом Мінфіну буде надіслано доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 "Державна підтримка кінематографії", — повідомили у Міністерстві культури у відповідь на запит Суспільного.

Також Мінкультури закликало всіх учасників процесу до конструктивного діалогу та співпраці, щоб "якнайшвидше відновити державне фінансування важливої культурної інституції і, передусім, погасити заборгованість із заробітної плати перед її працівниками".

Тим часом генеральний директор Іван Козленко ще не пішов з посади після того, як заявив про такі наміри.

"Написав заяву, але не можу вирішувати сам, піти чи залишитися. Заяву мають схвалити, чекаю на рішення, але поки жодних повідомлень не було", — повідомив Козленко Суспільному.

За його словами, 10 червня має відбутися нарада за участі Міністерства культури, нового міністра Олександра Ткаченка та ексвиконувачки обов'язків міністерки культури Світлани Фоменко. На нараді мають розібрати причини недофінансування, хто має нести за них відповідальність і вирішити питання щодо фінансування Центру Довженка.

Козленко додав, що наразі Центр працює в звичайному режимі, але досі без виплат.

Раніше Центр Довженка оголосив себе неплатоспроможним, у заяві йшлося, що працівникам не виплачено зарплату за січень-лютий 2020 року, а оплату податків і комунальних послуг Центр здійснював власним коштом, які наразі вичерпані.

Що відомо

  • У Національному центрі Олександра Довженка відбулися обшуки за участі поліції та СБУ у межах провадження, відкритого за результатами ревізії Державної аудиторської служби.
  • Раніше на тлі фінансових проблем установи генеральний директор Центру Іван Козленко вирішив залишити свою посаду.
На початок