У відділенні поліції вдарила затриманого: на Житомирщині поліцейській повідомили про підозру у перевищенні повноважень

У відділенні поліції вдарила затриманого: на Житомирщині поліцейській повідомили про підозру у перевищенні повноважень

У відділенні поліції вдарила затриманого: на Житомирщині поліцейській повідомили про підозру у перевищенні повноважень
. Ілюстративне фото УНІАН

На Житомирщині правоохоронниці повідомили про підозру у перевищенні повноважень: у відділенні поліції вона безпідставно вдарила затриманого. Про це 23 лютого Суспільному розповіла речниця Прокуратури у Житомирській області Тетяна Гоша.

За її словами, на підставі здобутих слідством доказів, працівниці поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень за частиною 2 статті 365 "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За даними слідства, до одного з територіальних відділень поліції у грудні 2020 року був доставлений місцевий житель для з'ясування обставин.

"У той час, коли чоловік через погане самопочуття лежав на підлозі, помічниця чергового сектора реагування патрульної поліції підійшла до нього та безпідставно вдарила, хоча він не чинив будь-якого опору чи непокори, – розповідає Тетяна Гоша. – Застосувавши за таких обставин до потерпілого фізичну силу, підозрювана перевищила свої службові повноваження".

За словами Тетяни Гоші, свого часу про подію офіційні заяви не надходили.

"Лише наприкінці 2022 року у соцмережі одного з місцевих сайтів виклали відео. Відразу ж Житомирська обласна прокуратура відомості про правопорушення внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань та матеріали провадження передала до другого слідчого відділу з дислокацією у Житомирі Територіального управління ДБР для проведення досудового розслідування", – поінформувала Тетяна Гоша.

Наразі досудове розслідування триває.

Читайте також

  • Жителю Житомирщини, який повісив сусідського пса, оголосили підозру.
  • П'ятеро інспекторів Житомирської митниці отримала підозри у справі про махінації при розмитненні вантажівок – СБУ.
  • На Житомирщині нетверезий водій наїхав на пішохода та втік з місця ДТП.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок