Гуменюк розповіла, чому російські кораблі не підходять до узбережжя Одещини ближче, ніж на 150-200 кілометрів

Гуменюк розповіла, чому російські кораблі не підходять до узбережжя Одещини ближче, ніж на 150-200 кілометрів

Гуменюк розповіла, чому російські кораблі не підходять до узбережжя Одещини ближче, ніж на 150-200 кілометрів
. Кораблі. Ілюстративне фото: УНІАН

Наразі кораблі та катери чорноморського флоту РФ не підходять до узбережжя, зокрема й і в Одеській області, бо бояться застосування ЗСУ наявної зброї. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

"Наразі вони не наважуються наблизитися ближче, ніж на 150-200 кілометрів. Тобто це говорить про те, що вони з повагою ставляться до тої зброї, яку ми маємо і з острахом до того способу, як ми можемо його застосувати", — зазначила очільниця пресцентру.

Також Наталя Гуменюк додала, що ЗСУ завдяки потопленню російського крейсера "Москва" зменшили ефективність чорноморського флоту РФ, фактично перетворивши його на флотилію.

"Що стосується моря й, зокрема, чорноморського флоту РФ, тут досвід для нас більше радісний, ніж сумний, тому що вбити вбивцю авіаносців — це, напевно, дуже потужна перемога, яка увійде у всі підручники історії. Крім того, що стосується флоту, моряки люблять жартувати, що з флоту ми перетворили чорноморський флот РФ на флотилію (об'єднання суден, що без корабля першого рангу не вважається повноцінно флотом — прим. ред.), бо флагмана нема і потужності ближче до дна", — зазначила Наталя Гуменюк.

Також результативним вона назвала й знищення від початку повномасштабної війни техніки навколо острова Зміїний, зокрема, швидкісних десантних катерів, які, за словами Наталі Гуменюк, російська армія використовувала на початку вторгнення поблизу чорноморського узбережжя.

Що відомо

  • Увечері 13 квітня голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марчено заявив, що українські військові поцілили у російський крейсер "Москва", що погрожував захисникам Зміїного. Речниця Морської охорони Наталя Гуменюк підтвердила Суспільному, що саме крейсер "Москва" погрожував військовим на Зміїному та отримав відповідь: "Русскій воєнний корабль, іді... !".
  • Офіцер Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров повідомив, що після влучання українських ракет на флагмані Чорноморського флоту Росії – крейсері "Москва" сталася пожежа, після чого він почав тонути. Увечері 14 квітня Росія визнала, що крейсер "Москва" затонув у Чорному морі.

Читайте також

  • Чи може РФ ударити "Калібрами" із Середземного моря? Відповідає військовий оглядач
  • Одеський аналітик розповів про низьку ефективність російських обстрілів та причини атаки на Зміїний
  • В українського флоту зріс потенціал, а підступи до Одещини контролюють ВМС та ЗСУ — Неїжпапа

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок