Вперше побачив доньку у півроку: історія прикордонника, який пережив полон в Оленівці та служить в Одесі

Вперше побачив доньку у півроку: історія прикордонника, який пережив полон в Оленівці та служить в Одесі

Ексклюзивно
Вперше побачив доньку у півроку: історія прикордонника, який пережив полон в Оленівці та служить в Одесі
. Фото: Суспільне Одеса

Прикордонник Микола з позивним "Чілі" вперше побачив свою вже шестимісячну донечку Єву 25 листопада 2022 року. За день до цього його разом з 49 українськими захисниками повернули з російського полону.

Зараз чоловік служить в Одеському прикордонному загоні та наздоганяє час з рідними, який втратив через війну. Свою історію родина прикордонника розповіла журналістам Суспільного.

На момент повномасштабного вторгнення Микола з вагітною дружиною Аліною знаходились в Маріуполі. Саме тут чоловік проходив службу.

"У 2021 році у липні я вирішив виконувати завдання у зоні ООС і вирішив проходити службу у місті Маріуполь. На момент повномасштабного вторгнення я знаходився на підрозділі, на той момент ми вже були готові до різних дій", — розповідає прикордонник.

Аліна розповідає, що виїхала із Маріуполя 25 лютого. Далі спілкування було тільки телефоном. Востаннє востаннє вони говорили в кінці березня, потім чоловік потрапив у російський полон.

"Максимальний дзвінок його був на моє день народження, він подзвонив о шостій ранку, ми поговорили п’ять хвилин, найдовше за увесь час. Це був найкращий подарунок за всі мої дні народження. Останній раз він передзвонив вже 26 чи 27 березня і все, після того я його не чула. Вперше почула 24 листопада", — згадує Аліна.

прикордонник, що був у російському полоні
Микола з жружиною Аліною та донькою Євою в Одесі. Фото: Суспільне Одеса

Під час полону Микола був в Оленівці. Там, за словами прикордонника, українським захисникам говорили, що України більше немає.

"Почали нас перевозити до в’язниць, колоній. Перше місце — це була Оленівка. Це місце взагалі де немає звичайного людського побуту. Воду нам дали десь через три дні, ліжок взагалі не було, люди спали на підлозі. Давали їжу просто, щоб не померли з голоду. Нам спеціально говорили, що України більше немає, що частина України знаходиться у складі Росії, а частина у складі Польщі", — розповідає "Чілі".

Миколу і ще 49 українських військових з російського полону звільнили 24 листопада. Прикордонник одразу зателефонував дружині і тоді вперше побачив свою дитину.

"Після того, як мене звільнили з полону, я одразу подзвонив дружині по відеозв’язку, спочатку побачив вже свою доньку, якій вже було шість місяців, потім дружину і всю сім’ю. Я побачив дитину і заплакав, у мене відняло мову повністю", — каже Микола.

Читайте також

  • Провів у полоні в Росії 9 місяців та втратив 20 кг: історія прикордонника з острова Зміїний
  • Збили літак — зробили брелок: одесько-миколаївські майстри виготовляють сувеніри зі знищеної російської техніки
  • Після восьми років разом: в Одесі військовий освідчився коханій у кінотеатрі

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок