Сімох учасників банди поліцейських з Павлограду взяли під варту

Сімох учасників банди поліцейських з Павлограду взяли під варту

Сімох учасників банди поліцейських з Павлограду взяли під варту
. МВС

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою сімом поліцейським з Павлограду, яких підозрюють у примушуванні громадян до вчинення злочинів.

"Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави сімом учасникам банди поліцейських, до складу якої входили  начальник, заступник начальника відділу поліції, начальник одного із секторів та 4 оперативники Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області", - повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Затриманих підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, скоєнні крадіжок, незаконному поводженні зі зброєю, а також незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів.

Що відомо

  • 4 червня Нацполіція, СБУ і ДБР заявили, що "припинили діяльність злочинного угруповання, яке організував начальник Павлоградського відділу поліції".
  • За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції спільно з підлеглими вирішили штучно збільшити показники оперативно-розшукової діяльності. Для цього вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень. Зловмисники, зокрема, залякували й катували підозрюваних для отримання "потрібних" показань, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення і швидкого розслідування неіснуючих злочинів.
  • Силовики провели понад 20 обшуків, вилучили матеріали "фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби для катувань та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції".
На початок