На Дніпропетровщині викрили злочинну групу під керівництвом начальника відділу поліції - СБУ

На Дніпропетровщині викрили злочинну групу під керівництвом начальника відділу поліції - СБУ

На Дніпропетровщині викрили злочинну групу під керівництвом начальника відділу поліції - СБУ
.

Служба безпеки України викрила діяльність злочинної організації під керівництвом начальника одного з міськвідділів Нацполіції Дніпропетровщини. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції разом з підлеглими вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності. Для цього вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень.

«Зловмисники, зокрема, залякували та катували підозрюваних для отримання «необхідних» показів, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення та швидкого розслідування неіснуючих злочинів», – йдеться в повідомленні.

СБУ вилучила в поліцейських матеріали фальсифікованих кримінальних справ, засоби катування тощо.

Правоохоронці затримали 7 учасників злочинної організації, зокрема начальника Павлоградського відділу поліції.

Наразі встановлюють всіх учасників, заявили в СБУ.

У Державному бюро розслідувань повідомили, що затримали начальника та заступника Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполції в Дніпропетровській області, начальника сектору цього ж відділу поліції та чотирьох оперативних працівників.

Усім затриманим повідомили про підозру у вчиненні ряду злочинів, зокрема тяжких. До Голосіївського районного суду Києва подали клопотання про обарання підозрюваним запобіжного заходу – тримання під вартою.  

«Протягом 2019-2020 років правоохоронці, задля підвищення показників у роботі поліції, змушували громадян вчиняти злочини (крадіжки, збувати наркотичні засоби, зброю та ін.), здійснюючи психологічний тиск та насильство. За вчинення злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини», – йдеться в заяві ДБР.

В обласній поліції Дніпропетровщини Суспільному відмовили в коментарях ситуації, пославшись на те, що наразі триває службове розслідування.

За інформацією на сайті обласної поліції, чинним начальником Павлоградської поліції є Дмитро Сердюк. За 2019 рік він задекларував заробітну плату в розмірі 230 тисяч 616 гривень та 6 гривень на банківських рахунках. Іншого майна, власником якого він є, у декларації не вказано.

Також у декларації записана автівка Ауді А6 та квартира у Павлограді площею 100 кв, метрів, на які має право користування.

Що відомо

  • 5 червня під стінами Верховної ради відбувається акція протесту, учасники якої вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
  • 5 червня до Верховної Ради з доповіддю щодо стрілянини у Броварах та щодо зґвалтування у райвідділку поліції у Кагарлику на Київщині викликали міністра МВС Арсена Авакова.

На початок