У Гаазі розмістять реєстр збитків, завданих війною — Зеленський

У Гаазі розмістять реєстр збитків, завданих війною — Зеленський

Важливо
Президент Володимир Зеленський
. Президент Володимир Зеленський / Скріншот з відео

У Гаазі розмістять реєстр збитків, завданих війною. Про це у вечірньому зверненні 17  лютого за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Разом із Нідерландами ми працюємо над покаранням Росії за цю агресію й над компенсацією збитків, завданих війною. Є вже конкретне рішення — розмістити в Гаазі реєстр збитків. Це перший вагомий елемент майбутнього компенсаційного механізму. Впевнений, досягнемо й інших потрібних рішень”, — сказав Зеленський.

За його словами, Росія буде притягнута до повної відповідальності за все, що вона зробила проти України та українців.

Він додав, що Нідерланди — серед провідних партнерів України. Це проявляється і в збройній підтримці, і в політичній, і в юридичній.

“Сьогодні ми провели з Марком, як завжди, змістовні переговори. Буде більше зброї для наших воїнів, буде більше тиску на державу-терориста, буде більше можливостей відновити справедливість”, — сказав президент.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у п’ятницю, 17 лютого, обговорили перспективи створення в Гаазі спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії. Про це на спільній пресконференції в Києві повідомив український президент. Як зазначив Рютте, Нідерланди надішлють в Україну дві судово-експертні місії, щоб зібрати докази разом із Міжнародним кримінальним судом.

Читайте також

Вже знімається табу щодо постачання далекобійних ракет Україні — Зеленський

На початок