"Забула" про майно на 4,3 млн гривень: НАБУ і САП повідомили Королевській про підозру

"Забула" про майно на 4,3 млн гривень: НАБУ і САП повідомили Королевській про підозру

Народна депутатка Наталія Королевська на засіданні Верховної Ради, 2 листопада 2021 р
. Фото: Поліщук Максим/УНІАН

17 лютого 2023 року Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народній депутатці України IX скликання про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Про це інформує пресслужба НАБУ. Офіційно прізвище депутатки не називається. Джерела Суспільного у правоохоронних органах підтвердили, що йдеться про нардепку від забороненої ОПЗЖ Наталію Королевську.

“Слідство встановило, що народна обраниця не задекларувала дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га. Крім того, вона “забула” про майно у Російській Федерації: житловий будинок площею 120,1 кв. м та земельну ділянку площею 1,13 га. Загальна вартість незадекларованого майна становить понад 4,315 млн грн”, — повідомили у НАБУ.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали на підставі висновку НАЗК.

Дії депутатки кваліфікували за ч.1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України № 1074-ІХ від 04.12.2020).

“Оскільки місцеперебування нардепа не встановлене, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України”, — повідомили у НАБУ.

Раніше стало відомо, що заяви народних депутатів від колишньої фракції ОПЗЖ Наталії Королевської та її чоловіка Юрія Солода на складання мандатів надійшли до Верховної Ради України. Про це у Facebook повідомив голова ВРУ Руслан Стефанчук.

Про те, що Королевська та Солод написали заяви на складання депутатських мандатів, стало відомо 29 січня.

Раніше у Верховній Раді зібрали понад 150 підписів народних депутатів під зверненням до голови парламенту Руслана Стефанчука щодо позбавлення повноважень депутатів від заборонених проросійських партій.

Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ частина нардепів від "ОПЗЖ" виїхала за кордон — станом на 14 лютого таких було 12, повідомляла "Українська правда". У березні проти "ОПЗЖ" та ще 10 партій ввело санкції РНБО. У вересні діяльність партії заборонили, кільком депутатам оголосили про підозру у держзраді та позбавили громадянства.

Читайте також

Глава НАЗК — про майно Королевської у Підмосков'ї, прецедент Киви та маєток Халімона

На початок