Депутати Сумської облради ліквідували управління майном та звільнили його керівника Дмитра Нагорного

Депутати Сумської облради ліквідували управління майном та звільнили його керівника Дмитра Нагорного

Припинити діяльність юридичної особи Управління майном Сумської обласної ради — таке рішення прийняли депутати Сумської обласної ради на сесії 17 лютого.

15-ту сесію обласної ради голова Віктор Федорченко збирав онлайн, втім частина депутатів працювали у приміщенні ради, решта – доєднались дистанційно. Перед затвердженням порядку денного депутат фракції "Європейська солідарність" Ігор Збукарєв заявив, що фракція не братиме участь у голосуванні.

"У нас є велика дисгармонія між статусом людей, які сидять в президії, і їх авторитетом. Нами керують неавторитетні люди. Тому, вважаю, поки ми не вирішимо питання їх статусу в обласній раді, жодного питання не треба розглядати", - сказав Збукарєв.

Після цього 8 присутніх депутатів фракції ЄС покинули сесію. Серед 19 питань порядку денного – ліквідація управління майном та звільнення його керівника Дмитра Нагорного. 42 з 48-ми присутніх депутатів підтримали це рішення.

"Там такий був документ і устав, що я навіть не міг їх контролювати. Там просто була "держава в державі". І уявіть собі, люди зарплату отримували по 170 тисяч в місяць.В новій структурі замість 23 людей буде 12. Ми економимо до 5 млн грн. Структура буде в апараті обласної ради", - сказав Федорченко.

Депутати Сумської облради проголосували за ліквідацію управління майном та звільнення Дмитра Нагорного
Голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко. 17.02.2023 р. Фото: Суспільне Суми

Натомість в обласній раді планують створити відділ по управлінню підприємствами. Хто його очолюватиме, сказав Віктор Федорченко, поки не знає. За кандидатуру голосуватимуть депутати.

Головою ліквідаційної комісії призначили депутата від партії "Слуга народу" – Микиту Баню. У рішенні ради йдеться: він отримуватиме протягом наступних трьох місяців середню заробітну плату керівника ліквідованого управління. Таке рішення депутатів.

Керівник Бюро аналізу політики Віктор Бобиренко вважає, що справжнім мотивом такого рішення є бажання змінити керівника управління.

"Людям розказують типу: розумієте, у них великі зарплати і треба поміняти статут, щоб все було не так. Ми ніби будемо контролювати, це щоб людям сподобалося. Кому сподобається, щоб під час війни чиновники отримували здоровенні зарплати? Але справжній мотив – це поміняти "неугодного" керівника управління коммайна і поставити свого. Тобто, щоб ми розуміли, є два мотиви - є для людей, а є для більшості", - вважає він.

Коментар Дмитра Нагорного Суспільному отримати не вдалося. На робочому місці близько 14-ї години його не було. Суспільне залишаємо за ним право висловити свою думку щодо звільнення.

Що відомо

  • Дмитро Нагорний обраний до облради від Сумської територіальної організації ПП "Європейська солідарність" 25 жовтня 2020 року.
  • Депутат Сумської облради і начальник управління майном (тимчасово увільнений через мобілізацію) Дмитро Нагорний 31 січня демобілізувався з посади гранатометника районного центру комплектування і знову подався на свою попередню посаду в облраді.
  • 8 травня 2020 року в управлінні майном провели обшук у рамках кримінального провадження від 31 січня 2020 року, в якому Дмитра Нагорного, як тодішнього начальника управління, підозрювали у зловживанні владою та розтраті 1,5 млн грн на закупівлі комп’ютерів для обласної дитячої лікарні.
  • Згодом Дмитро Нагорний прокоментував кримінальну справу та обшуки, проведені в його управлінні. За його словами, вони почались після призначення нового голови Сумської ОДА і після відмови "погодитись на одну пропозицію".

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок