"Це стосується здоров'я моїх рідних": депутат Сумської облради Дмитро Нагорний прокоментував власну демобілізацію

"Це стосується здоров'я моїх рідних": депутат Сумської облради Дмитро Нагорний прокоментував власну демобілізацію

"Це стосується здоров'я моїх рідних": депутат Сумської облради Дмитро Нагорний прокоментував власну демобілізацію
. Дмитро Нагорний. Фото: Facebook

Депутат Сумської облради і начальник управління майном (тимчасово увільнений через мобілізацію) Дмитро Нагорний 31 січня демобілізувався з посади гранатометника районного центру комплектування і знову подався на свою попередню посаду в облраді. Таку інформацію оприлюднили журналісти сайту "Данкор". Свою демобілізацію Нагорний підтвердив журналістам Суспільного, які застали його в кабінеті управління майном.

"Так, я звільнений за сімейними обставинами. Це особисті справи, коментувати їх я не буду. Це стосується здоров’я моїх рідних тому, вибачаюсь, не буду я цього коментувати", - сказав Дмитро Нагорний.

Він наголосив, що демобілізувався законно. На запитання журналіста, чи є причиною демобілізації самопочуття його матері, яка живе в Італії, Дмитро Нагорний відповів: "Так що, що тут незаконного?"

З 1 лютого змінився порядок додаткової винагороди військовим. Відтепер держава перестала платити додаткові 30 тис грн. військовослужбовцям, які не перебувають у зоні бойових дій.

За інформацією сайту "Данкор", при звільненні Дмитру Нагорному виплатили 289% премії "за особистий внесок в загальні результати служби".

Суспільне направило запит начальнику Сумського районного центру комплектування, де проходив службу гранатометник Нагорний з питаннями: чому саме такі відсотки складає премія та за які саме успіхи заохотили Дмитра Нагорного.

Що відомо

  • 8 травня 2020 року в управлінні майном провели обшук у рамках кримінального провадження від 31 січня 2020 року, в якому Дмитра Нагорного, як тодішнього начальника управління, підозрювали у зловживанні владою та розтраті 1,5 млн грн на закупівлі комп’ютерів для обласної дитячої лікарні.
  • Згодом Дмитро Нагорний прокоментував кримінальну справу та обшуки, проведені в його управлінні. За його словами, вони почались після призначення нового голови Сумської ОДА і після відмови "погодитись на одну пропозицію".

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок