Поліція Дніпропетровщини обіцяє сприяти розслідуванню справи правоохоронців, підозрюваних у злочинах

Поліція Дніпропетровщини обіцяє сприяти розслідуванню справи правоохоронців, підозрюваних у злочинах

Поліція Дніпропетровщини обіцяє сприяти розслідуванню справи правоохоронців, підозрюваних у злочинах
.

Поліція Дніпропетровської області сприяє розслідуванню щодо поліцейських з Павлограда, підозрюваних у фальшуванні кримінальних справ та інших злочинах. Про це заявив начальник ГУ Нацполіції в області Володимир Огурченко.

За його словами, поліція надаватиме Державному бюро розслідувань та Службі безпеки України всі необхідні дані для повного та об’єктивного встановлення обставин вчинення правопорушень, у яких підозрюють працівників Павлоградського відділу поліції.

Окрім того, як сказав Володимир Огурченко, у поліції організували службове розслідування.

«Якщо поліцейський скоїв правопорушення, він має відповідати перед законом. І ми разом з іншими службами робимо все, аби виявляти протиправні дії поліцейських. Ми всіляко сприятимемо в розслідуванні, щоби вони понесли заслужене покарання», – сказав Володимир Огурченко.

Відомо

  • 5 червня в СБУ заявили, що викрили діяльність злочинної організації під керівництвом начальника одного з міськвідділів Нацполіції Дніпропетровщини. За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції Павлограда разом з підлеглими вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності. Для цього вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень.
  • У Державному бюро розслідувань повідомили, що затримали начальника та заступника Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполції в Дніпропетровській області, начальника сектору цього ж відділу поліції та чотирьох оперативних працівників. Усім затриманим повідомили про підозру у вчиненні ряду злочинів, зокрема тяжких. Вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.  
  • За інформацією на сайті обласної поліції, чинним начальником Павлоградської поліції є Дмитро Сердюк. За 2019 рік він задекларував заробітну плату в розмірі 230 тисяч 616 гривень та 6 гривень на банківських рахунках. Іншого майна, власником якого він є, у декларації не вказано. Також у декларації записана автівка Ауді А6 та квартира у Павлограді площею 100 кв. метрів, на які має право користування.
На початок