Третина кандидатів до "Гвардії наступу" у Тернополі – жінки

Третина кандидатів до "Гвардії наступу" у Тернополі – жінки

Третина кандидатів до "Гвардії наступу" у Тернополі – жінки
. Суспільне Тернопіль

Третя частина кандидатів до "Гвардії наступу" у Тернополі – жінки. Про це розповіла офіцерка з інформації та комунікації Нацгвардії України Надія Німець.

За її словами, у Центрі надання адміністративних послуг у Тернополі на вступ до штурмових бригад "Гвардії наступу" реєструються і чоловіки, і жінки.

Центрі надання адміністративних послуг у Тернополі
Центрі надання адміністративних послуг у Тернополі. Суспільне Тернопіль

"Кандидати, які хочуть записатися в "Гвардію наступу" від Міністерства внутрішніх справ – це у співвідношенні здебільшого 3 жінки і 7 чоловіків, якщо рахувати в загальній кількості. Жінки молоді та середнього віку. У підрозділ “Азов” уже записалася дівчина. Жінок беруть з освітою медика або кухара, а чоловікам запропонують посади відповідно до їхньої освіти", – каже офіцерка.

Надія Німець
Надія Німець. Суспільне Тернопіль

Надія Німець розповідає, що серед підрозділів Нацгвардії найбільш популярними є "Кара-Даг", "Азов", "Буревій" та "Червона калина".

Начальник відділу організаційно мобілізаційної роботи Держприкордорнслужби Віталій Кушнір каже, що найчастіше добровольці запитують про заробітну плату та про місце проходження служби.

"Грошове забезпечення у нас для рядового – від 20 до 100 тисяч гривень. А де вони будуть виконувати обов’язки – це питання індивідуальне, в будь-якому напрямку фронту України. Як правило, це можуть бути Херсонський, Запорізький, Донецький або Луганський напрямки".

Віталій Кушнір
Віталій Кушнір. Суспільне Тернопіль

До штурмової бригади Нацполіції “Лють” вступив Олександр Довгалюк. Чоловік розповідає, що волонтерить з 2014 року. Возить допомогу жителям та бійцям на окуповані території.

"Ми мусимо зробити усе можливе, аби наші діти, наші дружини та батьки почувалися в безпеці та жили в мирі".

Олександр Довгалюк
Олександр Довгалюк. Фото: Нацполіція Тернопільщини

Бійці підрозділу “Лють” мають знешкоджувати диверсійно-розвідувальні групи, проводити аеророзвідку та виявляти позиції ворога, – каже начальник управління кадрового забезпечення Нацполіції області Зіновій Кутний.

"Значна частина кандидатів уже пройшла тести на знання законодавства та логічні здібності. Далі вони усі проходитимуть військово-лікарську комісію, а після цього майбутні представники "Люті" здаватимуть нормативи з фізичної підготовки. З кожним кандидатом спілкуються й психологи".

Зіновій Кутний
Зіновій Кутний. Фото: Нацполіція Тернопільщини

У першу чергу до поліцейської бригади прийматимуть хлопців з військовими спеціалізаціями, – розповідає командир взводу полку спеціального призначення "Сафарі" Віталій Писаній.

"Люди розуміють, що ми їх готуватимемо. Після проходження навчання вони будуть готові до виконання завдань. Охочих вступати до новостворених підрозділів є багато".

Віталій Писаній
Віталій Писаній. Фото: Нацполіція Тернопільщини

Що відомо

На початок