Німеччина розпочне виробництво снарядів для Gepard, переданих Україні

Німеччина розпочне виробництво снарядів для Gepard, переданих Україні

Німеччина розпочне виробництво снарядів для Gepard, переданих Україні
. Зенітна самохідна установка Gepard. Фото: Flickr/Gunfire Museum Brasschaat Belgien

Німеччина уклала контракти з оборонним концерном Rheinmetall на відновлення виробництва снарядів до самохідних зенітних установок Gepard для подальшого доправлення в Україну.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус перед зустріччю з міністрами НАТО в Брюсселі, передає Reuters.

"Ми швидко розпочнемо власне виробництво боєприпасів Gepard у Rheinmetall. Я дуже радий, що ми змогли гарантувати постачання цієї важливої ​​частини ППО", — сказав Пісторіус.

Зазначається, що Німеччина місяцями намагалася знайти нові боєприпаси для зенітних гармат Gepard, які її військові зняли з озброєння у 2010 році.

Читайте також: Швейцарія відмовилась надати згоду на передачу Україні боєприпасів до установок Gepard через "нейтралітет"

Довідка. Gepard — зенітна самохідна установка, яка призначена для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей. Може стріляти зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину.

Установки Gepard уражають цілі на відстані від 100 метрів до 4 км. Екіпаж всього 3 людини: водій, командир і навідник. Зенітна установка тривалий час була надважливим елементом протиповітряної оборони армій Німеччини, Нідерландів та Бельгії. Але у 2000-х від неї відмовились. Зараз її використовують в інших країнах світу.

Читайте також

Дев’ята зустріч у форматі "Рамштайн". Що відомо

Дев'ятий "Рамштайн", Резніков анонсував нові призначення в Міноборони. 356 день війни. Онлайн

На початок