Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Стартлист чоловічої індивідуальної гонки на чемпіонаті світу з біатлону: коли бігтимуть українці

Стартлист чоловічої індивідуальної гонки на чемпіонаті світу з біатлону: коли бігтимуть українці

Стартлист чоловічої індивідуальної гонки на чемпіонаті світу з біатлону: коли бігтимуть українці
. Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Дебют для Дениса Насика на чемпіонаті світу.

У німецькому Обергофі продовжується чемпіонат світу з біатлону. Другий змагальний тиждень турніру розпочнеться з чоловічої індивідуальної гонки, яка відбудеться у вівторок, 14 лютого.

До індивідуальної гонки чоловіча команда України підійде з двома фінішами у топ-10: Дмитро Підручний спочатку посів п'яте місце у спринті, а потім - восьме у переслідуванні. Втім на старт у чоловічій індивідуальній гонці капітан збірної України не вийде - старший тренер команди Юрай Санітра вирішив дати йому час на перепочинок перед одиночним мікстом.

У чоловічій індивідуальній гонці збірна України виступить оновленим складом: Денис Насико замінить Дмитра Підручного. Крім нього, на старт вийдуть Артем Прима, Антон Дудченко та Богдан Цимбал.

Читайте також: Україна визначила склад на чоловічу індивідуальну гонку ЧС-2023 з біатлону: хто в заявці

Відкриватиме гонку у складі збірної України буде Антон Дудченко, він отримав 5-й стартовий номер. До другої групи біатлоністів увійшов Артем Прима (57-й), до третьої - Богдан Цимбал (81-й). Закриватиме гонку у складі України Денис Насико - під 100-м номером.

Стартлист України на індивідуальну гонку чемпіонату світу

  • 5. Антон Дудченко
  • 57. Артем Прима
  • 81. Богдан Цимбал
  • 100. Денис Насико

Більшість фаворитів індивідуальної гонки потрапили до першої стартової групи. 2-разовий чемпіон світу в Обергофі Йоганнес Бьо розпочне гонку під 11-м номером, його партнери по збірній Норвегії Штурла Легрейд та Ветле Шостад Крістіансен під 21-м та 32-м відповідно. Крім них, бігтимуть у першій групі француз Кантен Фійон-Майє (6-й), швед Мартін Понсілуома (15-й), а також швейцарець Ніклас Хартвег, який став срібним призером у цій гонці на етапі Кубка світу в Контіолагті та займає третє місце у заліку.

Серед більш пізніх стартових номерів варто відзначити норвежців Тарьєя Бьо та Йоганнеса Дале, які потрапили до другої групи біатлоністів - отримали 55-й та 63-й номери відповідно. А також німця Давіда Зобеля, який розпочне гонку під 42-м номером.

Початок індивідуальної гонки на чемпіонаті світу з біатлону 14 лютого - о 15:30 за київським часом.

Чемпіонат світу з біатлону: трансляція

Пряма трансляція усіх гонок чемпіонату світу - на сайті Суспільне Спорт та місцевих каналах Суспільного, а також частина гонок буде доступна на Радіо Промінь. Суспільне Спорт транслюватиме всі гонки на рівні чемпіонату світу з біатлону.

Дивитися біатлон онлайн можна на платформах Суспільного - ексклюзивного транслятора біатлону в Україні.

На початок