Дім ветерана відкриють у Тернополі: ветерани російсько-української війни облаштовують приміщення

Дім ветерана відкриють у Тернополі: ветерани російсько-української війни облаштовують приміщення

Дім ветерана відкриють у Тернополі: ветерани російсько-української війни облаштовують приміщення
.

У Тернополі ветерани російсько-української війни облаштовують приміщення "Дому ветерана". Там проводитимуть лекції та тренінги, буде тренажерний зал, з ветеранами працюватиме психолог.

Про це Суспільному повідомив співорганізатор проєкту Сергій Коновал.

За його словами, Дім ветерана відкриють на проспекті Злуки.

"Дуже багато чого потрібно зробити. Зараз вони проводять демонтажні роботи, розпочали штукатурити стіни, через те, що у нас проводиться капітальний ремонт повністю, ми знімаємо оббивку, знімаємо стару штукатурку, кидаємо нову проводку. Це цілий комплекс: буде в нас лекторій де, будуть проводитись тренінги, семінари, навчання, буде працювати психолог із людьми. Буде малий спортзал, де можна тренуватись і проходити реабілітацію. Також в нас буде оргтехніка: я займаюсь відео-монтажем, то ми будемо практичні заняття проводити. Хлопці, які приходять з війни, вони зможуть здобути нові знання. В нас буде і житлова кімната, хто буде проїздом у Тернополі буде мати, де заночувати, бійцю не обов’язково йти в готель чи хостел, а він зможе звернутись до нас і абсолютно безкоштовно переночувати", - розповів Сергій Коновал.

13 студентів-другокурсників Тернопільського центру професійно-технічної освіти допомагають робити ремонт.

Майстер виробничого навчання Ярослав Барський каже, що

"У нас цегляна підготовка, цегляні стіни, ми вирівнюємо ці стіни. Вони виконують зараз, в даному випадку, високоякісну штукатурку, яка складається з трьох шарів. Ми вже накинули обриск, ґрунт".

Студент 2 курсу Едуард Явний: "Підготовуємо стіни до штукатурення. За допомогою шпателя, важко"

Співорганізатор проєкту «Дім ветерана» Сергій Коновал розповів:

"Ремонт роблять безкоштовно. Тут дуже багато є роботи, дуже багато чого ще треба зробити. Але я дуже, насправді, радий, що хлопці долучилися, що з училища прийшли студенти, і вони в цьому всі залучені. Всі матеріали, які ми отримуємо – це я домовляюся з підприємцями і хто чим може помагає. Хтось пісок дасть, хтось цемент дасть, хтось штукатурки. Треба проводку буде закласти і стелю потім робити, стіни потім малювати треба. Так що дуже багато чого ще".

Ремонт у "Домі ветерана" розпочали 21 вересня, тоді кореспонденти Суспільного спілкувалися з ветераними, які ініціювали цю роботу.

30 вересня цей проєкт подали на конкурс "Громадський бюджет" Тернопільської громади -2020. До фіналу не пройшли, набравши 321 голос. Тоді розрахували кошторис проєкту на 566 тисяч 563 гривні.

Щоб завершити облаштування потрібно 700 тисяч гривень, розповів Сергій Коновал. За його словами, відкрити «Дім ветерана» планують навесні 2020 року.

У Тернопільській області зареєстровано понад 5 000 ветеранів російсько-української війни – повідомив керівник обласної спілки ветеранів АТО та ООС Назар Сарабун.

На початок