У Львові попрощаються із чотирма захисниками України

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України
. Фото: Роман Кайман

У п’ятницю, 10 лютого, у Львові попрощаються з чотирма військовослужбовцями: Андрієм Копичиним, Андрієм Филипчуком, Денисом Яковлєвим та Сергієм Золотарьовим. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону Андрія Копичина та Андрія Филипчука розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, об 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Чин похорону Дениса Яковлєва та Сергія Золотарьова розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі, о 14:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України
Сергій Золотарьов. Колаж: Суспільне Львів

Сергію Золотарьову був 41 рік. Він навчався у львівській школі №77. Згодом закінчив професійно-технічне училище №53 міста Львова. Після завершення навчання проходив військову службу в Автономній Республіці Крим. Протягом останнього періоду працював на Приватному підприємстві "Терра-Пак".

Після повномасштабного вторгнення став на захист України до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Виконував бойові завдання на східному та південному напрямках.

У Сергія Золотарьова залишилися дружина, троє синів, батьки, сестра та теща.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України
Андрій Копичин. Колаж: Суспільне Львів

Андрію Копичину було 55 років. Він навчався у Ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради. У 1985 році закінчив Державний навчальний заклад "Львівське вище професійне політехнічне училище". Здобув вищу освіту у Національному університеті "Львівська політехніка" за напрямком "Інженерна механіка".

У мирний час працював у Публічному акціонерному товаристві "Львівський завод "Автонавантажувач" та у Товариствах з обмеженою відповідальністю "Комфорт-Сервіс» і "ЕФЕ Бетон".

Із перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України та вступив до лав 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України.

У Андрія Копичина залишилися мама, дружина, син із родиною, донька та племінники.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України
Денис Яковлєв. Колаж: Суспільне Львів

Денису Яковлєву було 38 років. Він уродженець Горлівки Донецької області.

Навчався в Державному навчальному закладі "Ізюмський професійний аграрний ліцей". У 2016 році переїхав до Львова. Проживаючи на Донеччині, займався фермерським господарством.

Активно підтримував Революцію Гідності, виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Брав участь у боях за Дебальцеве, Станицю Луганську та на Світлодарській дузі.

Із початком повномасштабного вторгнення захищав Україну у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У Дениса Яковлєва залишилися дівчина, син та донька.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України
Андрій Филипчук. Колаж: Суспільне Львів

Андрію Филипчуку було 33 роки. Він народився у селі Хишевичі Львівської області в родині археолога Михайла Филипчука.

Навчався в Коропузькій загальноосвітній школі. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Протягом 2011-2014 років навчався в аспірантурі ЛНУ ім. І. Франка за спеціальністю "археологія".

У 2015 році обійняв посаду заступника директора з наукової роботи Історико-культурного заповідника "Давній Пліснеськ". Археолог, історик, гід-екскурсовод по Львову та Пліснеську. Керівник Пліснеської археологічної експедиції (2016-2021 рр.), член ВГО "Спілка археологів України" та ГО "Підгірці-Шолом".

Автор понад 150-ти наукових та науково-популярних праць і монографій. Цікавився археологією та ранньою історією слов’ян, старожитностями Пліснеського археологічного комплексу. Активно досліджував та популяризував середньовічну історико-культурну спадщину України.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист України. Боронив державу у лавах 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. На фронті опанував професії бойового медика та навідника СПГ-9 "Спис". Виконував бойові завдання на Луганщині та Донеччині.

В Андрія Филипчука залишилися дружина, маленький син та сестра.

Читайте також

Суд почав розгляд по суті справи підозрюваного у коригуванні вогню по Яворівському полігону

На початок