Київ цьогоріч виділить понад 350 млн грн на ремонт укриттів

Київ цьогоріч виділить понад 350 млн грн на ремонт укриттів

Київ цьогоріч виділить понад 350 млн грн на ремонт укриттів
. Фото: КМДА

Київ цьогоріч витратить понад 350 млн грн на ремонт укриттів. Мова про підвальні приміщення багатоповерхівок і спеціальні бомбосховища.

Про це під час інспекції одного з укриттів Голосіївського району, де було проведено капітальний ремонт, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Зокрема, на капітальний ремонт підвалів житлових будинків у всіх 10 районах Києва передбачено спрямувати понад 290 млн грн. Ці приміщення використовують як найпростіші укриття. Окремо 61 млн грн планують витратити на оновлення споруд цивільного захисту у 4 районах столиці – Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Святошинському.

У КМДА зазначили, що за минулий рік у столиці додалось 398 споруд цивільного захисту. Нині в місті налічується понад 4 тисячі укриттів різного виду. Знайти найближче укриття можна на мапі. Вона постійно оновлюється за результатами перевірок та інспекцій.

У КМДА нагадали: якщо приватні заклади, що належать до фонду захисних споруд та нанесені на мапу укриттів, під час повітряної тривоги зачинені, потрібно викликати поліцію і рятувальників КАРС "Київської служби порятунку". "Під наглядом поліції двері до укриття відчинятимуть рятувальники. Адже в умовах постійних обстрілів доступ до сховищ має бути обов’язково забезпечений", — зазначив Петро Пантелеєв.

Що відомо про укриття у столиці

У серпні минулого року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що грошей на спорудження у столиці нових бомбосховищ та укриттів немає, адже всі кошти йдуть на оборону. Треба використовувати наявні підвальні приміщення, підземні паркінги, підземні переходи, де можна сховатися у разі бомбардування чи атак. Усі вони є на карті, розміщеній на сайті міської влади, у додатку "Київ Цифровий".

Восени минулого року мер Віталій Кличко заявив, що посадовці, які не підготували укриття, нестимуть відповідальність.

Київська міська прокуратура подала до Окружного адмінсуду 8 позовів щодо суб’єктів господарювання та комунальних медичних закладів столиці з вимогою привести укриття у стан готовності до використання за призначенням.

У Києві рятувальники зрізатимуть замки з укриттів, якщо вони будуть зачиненими під час повітряної тривоги.

Читайте також

У "Київ Цифровий" хочуть змінити звук сповіщення відбою повітряної тривоги

На початок