Два нові відділи та прихисток: Резиденція молоді у Чернівцях облаштовує ще одне приміщення

Два нові відділи та прихисток: Резиденція молоді у Чернівцях облаштовує ще одне приміщення

Два нові відділи та прихисток: Резиденція молоді у Чернівцях облаштовує ще одне приміщення
. Суспільне Чернівці

У молодіжному центрі в Чернівцях відкриють два нові відділи. Для цього ремонтують нове приміщення. Там проводитимуть курси української мови та історії, а також заходи для інтеграції молоді, яка вимушено приїхала у громаду.

Про це у коментарі Суспільному розповіла директорка молодіжного центру Чернівців "Резиденція молоді" Світлана Олексійчук.

За її словами, у новому приміщенні відкриють відділ національно-патріотичного виховання. Там проводитимуть заняття з української мови, історії та розповідатимуть про українські традиції. У другому відділі організовуватимуть заходи молоді, яка вимушено переїхала до Чернівців.

Наприкінці минулого року міська рада передала на баланс молцентру приміщення площею 320 квадратних метрів. Олексійчук каже, воно напівцокольне й може бути як укриття. На його капітальний ремонт потрібно 2,5 мільйони гривень.

"ЮНІСЕФ та фонд "Співдія заради дітей" роблять косметичний ремонт у двох кімнатах. Облаштовують меблями та тактильними дошками. Там працюватимуть з дітьми від 5 до 12 років", – каже Олексійчук.

Для облаштування решти приміщень шукають спонсорів, які б профінансували ремонт та закупівлю меблів.

У найбільшому приміщенні – розміром 60 квадратних метрів, зроблять конференцзал та коворкінг. Також у двох кімнатах облаштують прихисток з кухнею та їдальнею.

"За стандартами європейського молодіжного центру, має бути кампус для проживання молоді. Хочемо наблизитися до цих стандартів, але зараз у нас такі реалії, що прихисток більше потрібний молоді, які є переселенцями й приїздять до нас тимчасово", – розповідає Олексійчук.

Також у резиденції розширять штат: додадуть десять працівників.

Що відомо

  • Молодіжний центр Чернівців "Резиденція молоді" – комунальна установа, в якій організовують заходи неформальної освіти для молоді: лекції, тренінги, майстер-класи. Центр працює з 10:00 до 19:00 на вулиці Головна, 41.

Читайте також

У Чернівецькій області відкрили простір для дітей: що там робитимуть

У Чернівцях відкрили боксерський зал для учнів спортивної школи

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок