У Латвії пропонують пожертвувати Україні конфісковані у п'яних водіїв автомобілі

У Латвії пропонують пожертвувати Україні конфісковані у п'яних водіїв автомобілі

У Латвії пропонують пожертвувати Україні конфісковані у п'яних водіїв автомобілі
. Ілюстративне фото: Unsplash

Міністр фінансів Латвії Арвілс Асераденс запропонував внести поправки до закону, які дозволять безоплатно передавати Україні автомобілі, конфісковані за кермування у стані сп'яніння.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на керівницю Служби державних доходів (VID) Ієву Яунзему.

Зазначається, що у Латвії саме VID займається продажем автомобілів, конфіскованих за водіння у нетверезому стані. Такі автівки зазвичай продають на аукціонах за досить низькими цінами. Через це місцеві жителі мають високий інтерес до подібних машин, тому що власником може стати той, хто з усіх охочих просто запропонує найбільшу суму.

Тому Ашераденс пропонує внести поправки до закону та дозволити безоплатно передавати Україні автомобілі тих, у кого вони були конфісковані за керування у нетверезому стані.

Що відомо про допомогу Латвії

Латвія виділить майже 560 тисяч євро із коштів державного бюджету на придбання дизельних генераторів для українських засобів масової інформації.

18 січня стало відомо, що Латвія готує для України черговий пакет військової допомоги, яка включатиме зокрема зенітно-ракетні комплекси Stinger, вертольоти та безпілотники.

Читайте також

Латвія пропонує країнам НАТО на кордоні з Україною посилити ППО

Членство України в НАТО офіційно підтримали 10 країн

На знак солідарності з Україною та Естонією: Латвія знижує рівень дипломатичного представництва в Росії

На початок