На Вінниччині щеплюють дітей проти COVID-19

На Вінниччині щеплюють дітей проти COVID-19

На Вінниччині щеплюють дітей проти COVID-19
. Фото: Суспільне

У Дашківській амбулаторії загальної практики сімейної медицини вперше проти коронавірусної інфекції вакцинували дітей від 5 до 11 років. Вакцинують педіатричною формою вакцини Pfizer, каже медична директорка Якушинецької ЦПМСД Юлія Гарлінська.

"Це педіатрична вакцина для дітей від 5 до 11 років, це вперше в Україні, дозвіл на вакцинацію цією вакциною ми отримали у жовтні минулого року. Вакцина педіатрична пройшла тестуваня на рівні інших країн і отримала дозвіл від Міністерства", — каже Юлія Гарлінська.

Вознюк вакцинація
Фото: Суспільне Вінниця

Тетяна Погорілова Суспільному розповідає, на вакцинацію привела трьох своїх дітей, які підходять по віку. Андрієві 7, Діані та Артему по 11.

"Я теж робила вакцину, по роботі було потрібно, а тапер хочу щоб дітки не хворіли. Вони самі знають, що потрібно, бо ходить грип важкий, а у нас дома ще тримісячна дівчинка", — розповідає Тетяна.

Вознюк вакцинація
Фото: Суспільне Вінниця

9-тирічний Станіслав Кондратюк каже, на коронавірус хворів торік. Цьогоріч, аби уберегтися від недуги — вакцинується.

"Я знаю що це за хвороба, бо я нею теж хворів, горло боліло, температура була, довго хворів, тому прийшов, бо не хочу хворіти", — каже Станіслав Кондратюк.

Вознюк вакцинація
Фото: Суспільне Вінниця

Дітей вакцинують міні-шприцами, — каже сімейна лікарка Ірина Прокопенко. Першого дня проти коронавірусної інфекції щепили 10 дітей, — каже завідувачка амбулаторії Галина Денисюк. Через 21 день вони мають прийти на ревакцинацію.

Окрім Дашківець, медики Якушинецької ЦПМСД вакцинують також дітей сіл Агрономічне та Пултівці.

Читайте також

  • “Хочеться додому — в український Маріуполь”: як у Вінниці живе та працює лікарка-переселенка
  • Вивезли з зони бойових дій і взяли під опіку: переселенка з Бахмута виховує 7-річну Богдану з Часового Яру
На початок