На Кіровоградщині горів вагон електропотягу

На Кіровоградщині горів вагон електропотягу

На Кіровоградщині горів вагон електропотягу
. фото: ДСНС у Кіровоградській області

У Новоукраїнському районі Кіровоградської області загорівся вагон електропотягу. Про це розповіла речниця служби з надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак.

Під час руху електропотягу сполученням “Знам’янка – Помічна” між станціями Новоукраїнка та Помічна виникла пожежа у вагоні. Рух потягу зупинили. Травмованих та загиблих немає.

На кіровоградщині горів вагон електропотягу
На кіровоградщині горів вагон електропотягу. фото: ДСНС у Кіровоградській області

За словами Оксани Мачак, подія сталася ввечері 31 травня. Гасили пожежу 45 хвилин четверо рятувальників та пожежний потяг станції Помічна.

Гасили пожежу 45 хвилин четверо рятувальників та пожежний потяг станції Помічна
Гасили пожежу 45 хвилин четверо рятувальників та пожежний потяг станції Помічна. фото: ДСНС у Кіровоградській області

Ось що розповів Суспільному заступник міністра інфраструктури України 2014-2015 років Олександр Кава: "Переважна більшість приміських електропоїздів та приміських дизельних поїздів, які використовуються в Україні, вичерпали свій ресурс. Востаннє новий приміській електропоїзд був придбаний в 2008 році. А переважна більшість тих електропоїздів, які зараз використовуються, випущені ще в 60-ті та 70-ті роки минулого століття. Зокрема, і той електропоїзд, який вчора спалахнув під час обкатки на Одеській залізниці між станціями Помічна і Новоукраїнка, був випущений ще у січні 1975 року на Одеському вагонобудівному заводі. Тобто цьому електропоїзду вже виповнилося 45 років. Термін експлуатації електропоїздів 40 років. Але їм можна роботи ремонт. Сьогодні цей електропоїзд, якби не сталася пожежа, мав би перевозити пасажирів Одеської залізниці".

Ще по темі:

На початок