Експрем'єр-міністр Ізраїлю Беннет заявив, що Путін пообіцяв йому не вбивати Зеленського. В Офісі президента відреагували

Експрем'єр-міністр Ізраїлю Беннет заявив, що Путін пообіцяв йому не вбивати Зеленського. В Офісі президента відреагували

Експрем'єр-міністр Ізраїлю Беннет заявив, що Путін пообіцяв йому не вбивати Зеленського. В Офісі президента відреагували
. Експрем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет та президент РФ Володимир Путін, Сочі, Росія, 22 жовтня 2021 року, фото: AP

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет заявив, що під час зустрічі з Володимиром Путіним у Москві у березні 2022 року президент РФ пообіцяв йому не вбивати президента України Володимира Зеленського.

Про це Беннет сказав в інтерв'ю ізраїльському "12 каналу", передає The Jerusalem Post.

За його словами, до Москви він поїхав, аби "допомогти укласти мирну угоду між двома сторонами". Це йому не вдалось, однак Беннет заявив, що натомість йому вдалось домогтися від Путіна обіцянки не вбивати Зеленського, який на той момент нібито "ховався в секретному бункері".

Експрем'єр-міністр розповів журналістам, що після зустрічі з Путіним він зателефонував Зеленському і сказав, що його життю нічого не загрожує. За словами Беннета, саме після цього український президент повернувся до свого кабінету і записав відео, у якому сказав, що "не боїться".

Крім того, колишній голова ізраїльського уряду заявив, що про перемовини з Путіним його нібито просив сам Зеленський, пообіцявши при цьому відмовиться від прагнення вступити до НАТО. Путін своєю чергою нібито відступився від своєї вимоги про роззброєння.

Водночас Беннет зазначив, що це було дев'ять місяців тому, і тоді Ізраїль обрав шлях "політики надання гуманітарної допомоги", щоб нібито не наражати на небезпеку євреїв у РФ. Однак зараз ситуація змінилася і рішення Беньяміна Нетаньягу щодо зміни політики і надання зброї є "законним".

Читайте також: Нетаньягу вивчить можливість постачання Ізраїлем зброї до України

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав інсайди про "посередництво" та "гарантії не вбивати" фікцією.

"Виникають дивні інсайди ексів про "посередництво": Путін нібито давав "гарантії не вбивати", а "Захід перервав перспективні переговори". Але все це фікція. За вторгненням стоїть не "розширення НАТО", гарантії безпеки чи санкції, а бажання РФ знищити України та вбивати українців", — написав він у Twitter.

Читайте також

Атаку на військові обʼєкти Ірану, ймовірно, здійснив Ізраїль — WSJ

Ізраїль передасть Україні системи розумного сповіщення про дрони та ракети

Україна хоче купити в Ізраїлю систему ПРО "Залізний купол"

Чому система "Залізний купол" буде неефективною в Україні: відповідає Міноборони

На початок