Платформі UNITED24 дев'ять місяців: скільки коштів вдалося зібрати за цей час

Платформі UNITED24 дев'ять місяців: скільки коштів вдалося зібрати за цей час

Платформі UNITED24 дев'ять місяців: скільки коштів вдалося зібрати за цей час
. Фото: з офіційного сайту платформи UNITED24

За дев'ять місяців за допомогою фандрейзингової платформи UNITED24 на підтримку України було зібрано вже 278 890 001 долар.

Відео з відповідною статистикою опублікував президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що найменший внесок становив 1 долар, найбільший — 3 000 976 доларів.

Зеленський також зауважив, що близько 150 генераторів, придбаних у межах проєкту "LightUpUkraine", уже надійшли до медичних закладів. У січні на енергетичних об’єктах було встановлено 6 систем протидії безпілотникам "Ловці шахедів".

Крім того, платформа UNITED24 презентувала напрям "Відбудова України". Зокрема на відновлення житла українців було зібрано понад 500 мільйонів гривень, закрито збір на 6 будинків.

Читайте також: Українці подали 320 тисяч заявок на відшкодування житла — Шуляк

Повний список того, що було придбано на кошти від UNITED24, можна подивитися на офіційному сайті.

17 травня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про підтримку ініціативи заснування національного бренду United 24. Мета — обʼєднання зусиль міжнародних партнерів щодо підтримки України в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Амбасадорами United 24 стали футболіст Андрій Шевченко, актор Лієв Шрайбер, директор Balenciaga Демна Гвасалія, члени американського рок-гурту Imagine Dragons, боксер Олександр Усик, американський астронавт Скотт Келлі, українська тенісистка Еліна Світоліна, історик Тімоті Снайдер та інші.

На початок