У Чернівцях через відсутність світла на уроках, школярі частіше звертаються до офтальмолога: поради лікарки

У Чернівцях через відсутність світла на уроках, школярі частіше звертаються до офтальмолога: поради лікарки

У Чернівцях через відсутність світла на уроках, школярі частіше звертаються до офтальмолога: поради лікарки
Фото ілюстративне. Суспільне Чернівці

У Чернівцях через відключення світла збільшилась кількість дітей, які звертаються до офтальмолога. Також скаржаться й ті, хто навчається дистанційно. Офтальмологиня Наталя Пулик розповіла Суспільному, що раніше в класі могло бути до трьох дітей з проблемами зору, тепер таких приблизно третина.

У школі на вулиці Дзержика в Чернівцях під час навчання світло вимикають по декілька годин. Діти, які навчаються без електрики після обіду, скаржаться на те, що їм складно писати на уроках. Тому останніми заняттями у розкладі школярів є музика та фізкультура.

"Третій – четвертий урок, якщо немає сонця, то вже важче проводити уроки. Ми відкриваємо повністю жалюзі на вікнах, але діти однаково скаржаться", розповіла вчителька школи Олена Сидорова.

Перейти на дистанційне навчання школа не може, адже діти мешкають в будинках з різними графіками, тому скласти розклад занять для усіх — важко.

Аби зберегти зір офтальмологиня Наталя Пулик радить приходити на огляди двічі на рік, більше гуляти на свіжому повітрі та робити вправи для зору.

"Є така вправа, яка може проводитись в домашніх умовах «20-20». Це коли дитина читає 20 хвилин, потім на 20 секунд відводить погляд та дивиться на предмет, що за 5 метрів від неї. Якщо вона буде робити так декілька разів на день, в неї не буде спазмів, бо очі відпочиватимуть", розповіла Пулик.

Також лікарка радить, аби зменшити навантаження на очі під час відключень, слід освітлювати всю кімнату та обирати ліхтарики з теплим відтінком.

Читайте також

"Роблять домашні завдання, коли є світло". Як у школах на Буковині проводять уроки при знеструмленні

Тривожні кнопки та пости охорони: що змінилося у школах Чернівців з 1 лютого

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок