У МВС пояснили, чому Яценюк разом з Аваковим літав до Чернівців

У МВС пояснили, чому Яценюк разом з Аваковим літав до Чернівців

Ексклюзивно
У МВС пояснили, чому Яценюк разом з Аваковим літав до Чернівців
. УНІАН

Експрем'єр Арсеній Яценюк літав разом з представниками уряду до Чернівецької області як член колегії Міністерства внутрішніх справ. До колегії його запросили як особу, "добре обізнану з проблематикою регіону".

Про це йдеться у відповіді МВС на відповідний запит Суспільного. Як зазначили у відомстві, 21 травня робоча група у складі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра Кабміну Олега Немчінова, очільника МОЗ Максима Степанова, Командувача Нацгвардії Миколи Балана та інших представників МВС, Нацполіції та Нацгвардії здійснила поїздку з Києва до Чернівців з метою виконання плану протиепідемічних заходів та для вирішення низки інших службових питань.

У МВС кажуть, що "за сталою практикою участь у робочих поїздках міністра внутрішніх справ України з метою розв’язання актуальних питань службової діяльності беруть члени колегії МВС".

"До робочої поїздки до Чернівецької області, в числі інших членів колегії МВС, був запрошений Арсеній Яценюк як особа, добре обізнана з проблематикою регіону, та з метою налагодження належної взаємодії з місцевими громадами", - йдеться у відповіді МВС.

Також у відомстві уточнили, що всього у поїздці брали участь 17 осіб.

Що відомо

  • 21 травня на чернівецькому летовищі на урядовому брифінгу щодо презентації санітарного гелікоптера виступив експрем'єр Арсеній Яценюк.
  • Аваков представив лідера "Народного фронту", свого однопартійця Яценюка як "приватну особу і засновника фонду, який допомагає чернівецьким лікарням".
  • Тоді партія "Слуга народу" стала вимагати у прем’єра Дениса Шмигаля пояснення, на якій підставі Яценюк брав участь у брифінгу разом з Аваковим і Степановим.
На початок